Eerste Selectie

Justin Bakker: ‘Volgende stap maken en doorontwikkelen’

Justin Bakker blijft ook de komende seizoenen aan Go Ahead Eagles verbonden. De linksbenige verdediger heeft zijn verbintenis met de club voor drie jaar verlengd.

“Aan het einde van het seizoen kwam vanuit Go Ahead Eagles de vraag of er van mijn kant interesse was om mijn verbintenis met de club te verlengen”, vertelt Bakker. “Daar stond ik zeker voor open, waarna ik een voorstel voor een contractverlenging van drie jaar ontving. Een periode waar veel vertrouwen uit spreekt. Ik voel me thuis bij Go Ahead Eagles. Het leven in Oost-Nederland is gemoedelijker dan in het westen en mijn vriendin Zoë en ik voelen ons hier heel erg op ons gemak.”

(Tekst gaat verder onder video)

Met de geboorte van dochter Sofia mochten Justin Bakker en zijn vriendin eerder deze maand bovendien een nieuw gezinslid in hun armen sluiten. “Ja, het eerste elftal luieremmers is inmiddels al gevuld”, lacht Bakker. “Door onze nieuwe gezinssituatie zijn we deze zomer niet op vakantie geweest, maar dat nemen we natuurlijk graag voor lief. Wellicht dat er in november vanwege het WK in Qatar nog ruimte komt om even samen weg te gaan.”

Zoveel mogelijk wedstrijdminuten maken in het rood-geel is de sportieve doelstelling die Bakker voor de komende jaren nastreeft. “Mijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles had ik Jeroen Veldmate voor me. Hij was als aanvoerder een onomstreden basiskracht in de laatste linie. Vervolgens heb ik me tijdens het afgelopen seizoen in de Eredivisie goed kunnen laten zien in de wedstrijden die ik heb gespeeld, vind ik zelf. Ik heb aangetoond dat ik het niveau aankan en wil de komende jaren de volgende stap maken door mezelf tot een vaste basisspeler van Go Ahead Eagles te ontwikkelen.”

Terug naar overzicht