Go Ahead Eagles bekert verder! In Leeuwarden werd met 1-2 gewonnen van SC Cambuur, waardoor de formatie van Kees van Wonderen zich voor de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker plaatste. Door de afwezigheid van Jeroen Veldmate vormde Justin Bakker vanavond samen met Sam Beukema het centrale verdedigingsduo van Go Ahead Eagles.

“De eerste helft begonnen we al gelijk goed”, vond Bakker. “Toen we in september in Leeuwarden tegen Cambuur speelden voor de competitie, moesten we vooral verdedigen en ballen tegenhouden. Nu zochten we meer naar de juiste momenten om de tegenstander onder druk te zetten en om fouten bij SC Cambuur af te dwingen.”

Ondanks het goede spel kwam Go Ahead Eagles na een krap half uur spelen toch op achterstand na een snelle counter van de Friezen. “Cambuur heeft een paar snelle jongens voorin staan, dat is ook hun kracht”, wist Bakker. “Maar de momenten dat ze gevaarlijk werden, kwamen eigenlijk door onze eigen fouten. Misschien dat we wel even wakker geschud moesten worden door die tegengoal. Dat gebeurde in ieder geval wel, want al snel scoorde Luuk Brouwers de gelijkmaker.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Om een verlenging te voorkomen, gingen beide teams in de tweede helft op zoek naar een tweede treffer. “En gelukkig maakte Bradly van Hoeven dat doelpunt”, constateerde Bakker tevreden. “Sterker nog, als wij het beter hadden uitgespeeld, dan hadden we ook nog een derde goal kunnen maken.”

Met een aantal kersverse krachten in het veld probeerde SC Cambuur in het restant van de wedstrijd nog de gelijkmaker te forceren. Bakker: “Door die wissels konden ze in de slotfase meer druk op ons zetten, maar we hebben weinig meer weggegeven. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en ik hoop dat we deze lijn zondag op bezoek bij Roda JC kunnen doorzetten, zodat we de eerste seizoenshelft goed kunnen afsluiten.”

(Foto: Erik Pasman)