Go Ahead Eagles heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Justin Mathieu. De vleugelaanvaller komt op huurbasis over van Willem II.

“Gezien de blessure van Mohamed Hamdaoui en het recente vertrek van Alex Schalk zaten we wat dunnetjes in de aanvallers”, zegt bestuurslid technische zaken Adrie Steenbergen. “We hebben daarom besloten om hierin actie te ondernemen. Op ons lijstje kwam de naam van Justin voor, die overigens in de belangstelling stond van meer clubs uit de Jupiler League. Vandaag hebben we rond het middaguur contact opgenomen met Justin en Willem II, waarna we er vervolgens snel uit waren met alle partijen.”

De 19-jarige Justin Mathieu doorliep in Tilburg de gehele jeugdopleiding van de Tricolores. Op 23 augustus 2013 debuteerde hij namens Willem II in het betaalde voetbal door één minuut voor tijd in te vallen in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In het desbetreffende seizoen 2013/14 kwam hij uiteindelijk tot 9 duels (één doelpunt) in de Jupiler League. Vorig seizoen werd de in Goirle geboren Mathieu door de Tilburgers verhuurd aan FC Oss, waarvoor hij in 34 optredens in de Jupiler League tot acht doelpunten kwam. In de huidige jaargang kwam hij tijdens vier invalbeurten voor Willem II tot 71 minuten speeltijd in de Eredivisie.

Hoofdtrainer Dennis Demmers omschrijft Justin Mathieu als een speler waar vuur in zit. “Justin is een jonge, talentvolle aanvaller met scorend vermogen, die op beide vleugels uit de voeten kan. Vorig seizoen heeft hij bij FC Oss al ervaring opgedaan met het spelen in de Jupiler League. Justin is een gretige jongen die graag naar Go Ahead Eagles wilde komen om zichzelf verder door te ontwikkelen.”