Theo Zwarthoed heeft spontaan een gesigneerd keepersshirt en -handschoenen ter beschikking gesteld voor de veiling van het JO9-2 team van RKAV Volendam. De opbrengst van de veiling gaat volledig naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

“Mijn zoon Tom is keeper van het JO9-2 team van RKAV Volendam”, vertelt Theo Zwarthoed. “In april speelt hij met zijn team een voetbaltoernooi in Zwanenburg. De organiserende voetbalvereniging heeft dat gekoppeld aan een actie voor KiKa. Elke deelnemende ploeg probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen. Inmiddels zijn er al diverse kleine projecten voor de veiling opgestart. Van het bakken van cupcakes tot het aanbieden van een schoonheidsbehandeling. Ik vond het wel een mooi idee om mijn keepersshirt en -handschoenen te veilen en op die manier mijn steentje bij te dragen.”

 

Theo Zwarthoed verloor zelf de nodige dierbaren aan de ziekte kanker. “Mijn vader is overleden aan de ziekte en ook de vader van mijn vrouw. Kort geleden is ook mijn nichtje op 37-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Momenteel lijdt het dochtertje van een hele goede vriend aan de ziekte. Des te groter was voor mij de reden om het initiatief te steunen en geld op te halen voor KiKa.” Ook tijdens een eerder bezoek aan het Deventer Ziekenhuis werd Zwarthoed geconfronteerd met het leed van kinderen die tegen kanker strijden. “Het is verschrikkelijk om te zien hoe kleine kinderen moeten vechten tegen die ziekte. Ik heb zelf drie kinderen en hun gezondheid is voor mij echt het allerbelangrijkste. Als je gezond bent, ben je rijk. Dat besef ik maar al te goed.”

 

Op de gesigneerde keepershandschoenen die Theo Zwarthoed beschikbaar stelt voor de veiling, staan de namen van zijn kinderen Tom (8), Thijs (6) en Tess (4). “Sinds hun geboorte keep ik al met de namen van mijn kinderen op mijn handschoenen”, geeft Zwarthoed aan. “Tom staat al op doel sinds hij bij RKAV Volendam speelt, maar voor Thijs is mijn keeperscarrière geen reden geweest om ook doelman te worden. Hij speelt bij RKAV Volendam in de mini’s en wilde gelijk spits worden. Tess gaat ook altijd mee naar het voetbalveld. Ze schopt af en toe wel tegen een balletje, maar heeft toch liever een pop in haar hand. Maar je weet het natuurlijk nooit of ze over een paar jaar voor voetbal kiest. Zeker niet met de opkomst van het meidenvoetbal in Nederland.”

Tot 12 april kan iedereen bieden op het gesigneerde keepersshirt en de keepershandschoenen van Theo Zwarthoed via de Facebook-pagina van ‘RKAV 09-02 voor KIKA’. De hoogste bieder steunt de Stichting Kinderen Kankervrij bij verder onderzoek in de strijd tegen kinderkanker.