Nieuws Algemeen

Kletsnatte start voor Bijzondere Eredivisie-team in Rotterdam

Na een jaar van af en toe trainen en wat losse activiteiten begon voor het G-team van Go Ahead Eagles op zondag 3 oktober het tweede seizoen in de Bijzondere Eredivisie. De reis ging naar Rotterdam voor het spelen van twee wedstrijden in het Van Donge & De Roo stadion van Excelsior.

Om 09:15 uur vertrok het Bijzondere Eredivisie-team – uiteraard in de échte spelersbus – naar de plek waar het eerste elftal van Go Ahead Eagles in mei promotie naar de Eredivisie afdwong. In de stromende regen werd de warming-up afgewerkt voor het doel waar Bas Kuipers op 12 mei het promotiedoelpunt van Go Ahead Eagles maakte. De eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag was geen partij voor de rood-gelen; Go Ahead Eagles was met 9-1 veel te sterk. Doelpunten waren er van Mike Klaassen (2x), Wesley Koerkamp (2x), Aäron Bloemers (2x), Vigo Timmers, Amber Ziombra en Cammy van der Burg.

Al helemaal doorweekt moest daarna direct aangetreden worden tegen het fysiek sterke Excelsior, waar vorig jaar nog met grote cijfers van werd verloren. Nu werd, mede door goed keeperswerk van Björn Nieuwenhuis, de schade beperkt gehouden: 4-0. Met een goed gevoel zochten de spelers en speelsters hun trotse ouders op de tribune weer op. Het was een lange en vooral natte dag, maar het mocht de pret niet drukken.

Bijzondere Eredivisie Team Go Ahead Eagles (1) Bert Gotink

Binnenkort wacht voor het Bijzondere Eredivisie-team een nieuwe uitdaging tijdens het ‘thuistoernooi’ op de velden van DVV Go-Ahead op sportpark Rielerenk, waar NEC, De Graafschap en FC Emmen dan te gast zijn. Het volledige competitieschema van het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles is hier te vinden.

Fotografie: Bijzondere Eredivisie / Players United

Terug naar overzicht