Teambuilding. Een begrip dat niet weg te denken is in de wereld van topsport. Maar ook niet in het dagelijkse bedrijfsleven. Beide segmenten ontmoetten elkaar tijdens de door Go Ahead Eagles en KroeseWevers georganiseerde sprekersavond in de Van Wijnen Lounge van De Adelaarshorst. Circa 150 Business Partners van Go Ahead Eagles en klanten van KroeseWevers genoten van amusante en inhoudelijk interessante verhalen.

De avond werd afgetrapt door Foppe de Haan, die met spreekstalmeester Stefan Rutgers in gesprek ging over zijn rijke carrière als trainer in het profvoetbal. Duidelijke communicatie en een helder doel waar iedereen zich aan conformeert zijn volgens de Friese oefenmeester belangrijke fundamenten om tot succes te komen in de voetbalsport. Het maakt daarbij geen verschil of je trainer bent van sc Heerenveen (waarmee De Haan in 2000 de Champions League haalde), Jong Oranje (waarmee hij in 2007 Europees kampioen werd), Ajax Cape Town of het nationale team van Tuvalu. Of bondscoach van het Nederlandse vrouwenteam. “De eerste ronde overleven we wel met het Nederlandse vrouwenteam”, liet De Haan zijn licht schijnen op het WK voor Vrouwen in Frankrijk, dat gisteren (vrijdag) van start ging. “De tweede ronde is cruciaal, want daarin kunnen we de Verenigde Staten, de regerend wereldkampioen, treffen. Maar voor het binnenhalen van de eventuele toernooiwinst moet je ook gewoon een beetje geluk hebben.”

Tekst gaat verder onder de foto.


 
Teambuilding en mensen in hun kracht zetten. Het is ook de basis van het succes van accountants- en belastingadvieskantoor KroeseWevers, Business Partner van Go Ahead Eagles. Want: een 40-jarig jubileum, acht vestigingen in Noord- en Oost-Nederland en 325 werknemers op de loonlijst; het zijn klinkende cijfers voor een onderneming die groot is geworden door klanten te adviseren en bij te staan in het ‘óntcijferen’ van financiële bedrijfsgegevens. “We onderscheiden ons door oprecht bij ondernemers betrokken te zijn”, vertelde directeur Edwin de Witte, die tijdens de sprekersavond samen met zijn collega’s Rob Mulder, Rob Koops en René Frazer plaatsnam achter de tafel. “Meedenken, meeleven, meehuilen; van de wieg tot het graf. Het is ontzettend mooi om als KroeseWevers deel uit te mogen maken van de ontwikkeling die ondernemers met hun bedrijf doormaken. We volgen en spreken onze klanten wekelijks en ontmoeten ze ook op bijeenkomsten die buiten kantoor en buiten reguliere werktijden plaatsvinden.”

Tekst gaat verder onder de foto.


 
Zoals bijvoorbeeld tijdens de sprekersavond bij Go Ahead Eagles, die afgesloten werd met de bespiegelingen van Alex Kroes, Paul Bosvelt en Jan Willem van Dop op het verleden, heden en de toekomst van Go Ahead Eagles. De kern van hun boodschap? Op én buiten het veld bouwen aan een team en samen geleidelijke stappen zetten die op termijn structureel moeten leiden tot de veertiende plaats in het Nederlandse voetballandschap. Het laatste woord was voor Edwin de Witte. “Het was echt een ontzettend geslaagde avond”, vond De Witte, die naast zijn werk voor KroeseWevers onderdeel uitmaakt van het stichtingsbestuur van Go Ahead Eagles dat het gouden aandeel van de club beheert. “Wat KroeseWevers betreft, organiseren we ook volgend seizoen weer een sprekersavond voor onze klanten en Business Partners van Go Ahead Eagles.”