Knotsgekke editie van Go Ahead Eagles – NEC eindigt in 4-4

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst na een knotsgekke wedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld tegen NEC. Na een ruststand van 4-2 kwamen de Nijmegenaren in de tweede helft via twee treffers alsnog langszij.

Terwijl een deel van de bijna 9.000 toeschouwers nog maar amper zijn plaats in De Adelaarhorst had ingenomen, stond de 1-0 al op het scorebord. Pieter Langedijk werd aan de linkerkant diep gestuurd door Jeroen Veldmate en vond met een lage voorzet Jaroslav Navrátil bij de tweede paal. De Tsjech zag zijn inzet door een NEC-verdediger van de lijn worden gehaald, maar Paco van Moorsel was er in de rebound als de kippen bij om de openingstreffer op zijn naam te zetten. De wedstrijd was nog maar tien minuten oud of ook de tweede Deventer treffer stond op het scorebord. Na een voorzet vanaf links door Roland Baas kopte Richard van der Venne zijn negende competitietreffer tegen de touwen: 2-0.

Uit twee dode spelmomenten kwamen de volgende twee treffers tot stand. Na een overtreding van Van der Venne in het strafschop mocht Ferdy Druijf vanaf de penaltystip aanleggen. De clubtopscorer van NEC faalde niet: 2-1 in de 16e minuut. Een paar minuten later was het aan Veldmate om zijn kwaliteiten als vrije trappenspecialist te tonen. Net als afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht versloeg de Eagles-captain zowel de muur als de doelman: 3-1. Daar bleef het niet bij in de eerste helft. In de 36e minuut maakte NEC opnieuw de aansluitingstreffer via Joey van den Berg, waarna Veldmate een minuut later de bal ontving na een corner en van dichtbij de 4-2 scoorde.

De eerste kans na rust was voor NEC, maar Hobie Verhulst reageerde attent op een inzet van dichtbij van Jonathan Okita. Pieter Langedijk raakte na zestig minuten het zijnet en ook Istvan Bakx kreeg een behoorlijke mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal verdween recht in de handen van NEC-doelman Mattijs Branderhorst. In de 66e minuut werd NEC opnieuw in het zadel geholpen doordat arbiter Bax de Nijmegenaren een strafschop toekende. Druijf faalde wederom niet vanaf elf meter: 4-3.

Twaalf minuten voor het einde kreeg Jarsolav Navrátil dé kans om Go Ahead Eagles definitief in veilige haven te schieten. De Tsjech ging alleen af op Branderhorst, maar schoot tegen de Nijmeegse keeper aan. Aan de andere kant was invaller Mike Ndayishimiye wél trefzeker met een schot van afstand, waardoor 4-4 de einduitslag werd van een knotsgekke editie van Go Ahead Eagles – NEC in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles – NEC 4-4 (4-2)
1. Paco van Moorsel 1-0
10. Richard van der Venne 2-0
16. Ferdy Druijf 2-1 (strafschop)
24. Jeroen Veldmate 3-1
36. Joey van den Berg 3-2
37. Jeroen Veldmate 4-2
66. Ferdy Druijf 4-3 (strafschop)