Nieuws Algemeen

KNVB-uitnodiging voor Sam Simons (O15) en Daan Hulleman (O14)

De Go Ahead Eagles Voetbalacademie is bezig aan een sterk seizoen. Drie van de zes jeugdteams – Onder-21, Onder-16 en Onder-15 – sloten de najaarscompetitie af op een plaats die recht gaf op promotie naar Divisie 2. De goede resultaten van de Voetbalacademie en de individuele ontwikkeling van rood-geel talent zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij de KNVB. Twee jeugdspelers zijn opgeroepen voor nationale selectiewedstrijden.

De twee spelers in kwestie zijn verdediger Sam Simons van Onder-15 en doelman Daan Hulleman van Onder-14. Sam promoveerde een aantal weken geleden met zijn team naar Divisie 2 en Daan sloot het seizoen met Onder-14 af op een keurige derde plek in Divisie 3A. Na de herstart van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie in 2014 heeft de club veel tijd en energie gestoken in het kwalitatief naar een steeds hoger niveau tillen van de jeugdopleiding. Dat dit zijn vruchten inmiddels af begint te werpen, blijkt onder meer uit het selecteren van Sam Simons en Daan Hulleman door de KNVB.

Eric Whittie, Hoofd Opleiding Jeugd, is verheugd met de uitnodigingen van de KNVB. “De selectie van Sam en Daan bevestigt dat we met de Go Ahead Eagles Voetbalacademie een nieuwe stap omhoog hebben gemaakt. Natuurlijk is het voor die jongens persoonlijk fantastisch dat ze door de KNVB zijn geselecteerd, maar daarnaast is het ook een positief signaal voor iedereen die op wat voor manier dan ook bij de Voetbalacademie betrokken is. Iedereen is supertrots op Sam en Daan en we wensen beide jongens veel succes in Zeist.”

Daan Hulleman
Daan Hulleman (Foto: Carlo Bruil)

Terug naar overzicht
Gae Website Popup