Het supportersplein van De Adelaarshorst was vorige week tijdens de herfstvakantie het decor van een gezellige en uitdagende voetbalmiddag voor de Kootjes van Young Eagles. Tijdens meerdere voetbalonderdelen gingen vijftig kinderen vol enthousiasme op prijzenjacht.

In groepjes van vijf namen de Kootjes het tijdens een voetbaltoernooi in verschillende poules tegen elkaar op. Twee teams reikten uiteindelijk tot de grote finale, waarbij Team Hendriks (bestaande uit Giel de Krosse, Mike Mulder, Kick Jansen, Kevin Keizer en Dani Hulshof) er na een spannende eindstrijd met de toernooiwinst vandoor ging.

Tekst gaat verder onder video.

(Video: Dennis Hendriks)

Een andere uitdaging vormde het fameuze gatendoek dat voor een doel was opgehangen. Ballen die de kruising invlogen leverden daarbij uiteraard meer punten op dan ballen die laag in de hoek werden gemikt. Jorick Schottert scoorde de meeste punten en mocht zich de winnaar van het spel noemen. Als beloning voor deze prestatie ging Jorick met een rood-geel dekbedovertrek naar huis.

Hoewel alleen de spreekwoordelijke eer op het spel stond, ging het er minstens zo fanatiek aan toe in de panna-kooi, waar meerdere Kootjes het in duo’s tegen elkaar opnamen.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Naast de prijzen voor de winnaars van het voetbaltoernooi en de ‘gatendoekwinnaar’ werd er aan het einde van de voetbalmiddag ook een sportiviteitsprijs (een ‘sporty bag’) uitgereikt. Aan Jaëll Tapilawatin de eer om deze in ontvangst te nemen. Onder het genot van ranja, chips en de muzikale klanken van een DJ werd de voetbalmiddag voor Kootjes afgesloten.

Ben jij nog niet als Kowet Kuiken (0 tot en met 6 jaar), Kootje (7 tot en met 11 jaar) of Harly (12 tot en met 16 jaar) aangesloten bij Young Eagles (wat voorheen bekend stond als de Kidsclub van Go Ahead Eagles)? Mail dan naar youngeagles@ga-eagles.nl om je aan te melden.

De teamcaptains Luuk Brouwers, Jay Idzes en Sam Beukema leggen je in onderstaande video uit waarom je absoluut lid moet worden van Young Eagles.


 (Video: Rocketboys)