Eén winstpartij, één gelijkspel en één nederlaag voor de drie jeugdteams van Go Ahead Eagles die vandaag in actie kwamen. Onder-19 verloor in de Tweede Divisie A met ruime cijfers van Hercules O19: 4-0. Onder-17 daarentegen verstevigde de koppositie in de Tweede Divisie A door de competitie te hervatten met een 3-0 zege op Be Quick 1887 O17. Onder-13 nam in de Eerste Divisie-hoog een punt mee uit West-Brabant: 1-1 tegen NAC Breda O13

Onder-19 onderuit bij competitiehervatting

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft de competitie in de Tweede Divisie A vandaag hervat met een 4-0 nederlaag tegen Hercules O19. “Binnen één minuut stonden we al 1-0 achter”, zag O19-trainer Lars Lambooij. “Binnen een kwartier werd het 2-0 doordat we centraal achterin niet goed stonden te dekken. Vervolgens zakte Hercules in en wisten we dat het een lastige middag ging worden.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Go Ahead Eagles Onder-19 had gedurende de hele wedstrijd het meeste balbezit, maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. “We probeerden telkens de vrije man op het middenveld te vinden en daarin slaagden we geregeld”, gaf Lambooij aan. “Maar vervolgens verloren we dan toch weer de bal door verkeerde loopacties of doordat we teveel gingen lopen met de bal. Bovendien kwamen we voetballend meestal niet verder dan het zestienmetergebied van de tegenstander doordat onze eindpass te onzuiver was.” Doordat Hercules ook in de tweede helft via een paar steekballen twee keer tot scoren kwam, werd de eindstand in Utrecht op 4-0 bepaald.

Onder-17 na rust op stoom

Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen stond voor Go Ahead Eagles Onder-17 de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. De koploper van de Tweede Divisie A won met 3-0 van Be Quick 1887 O17. “Maar de eerste 25 minuten ging het van onze kant stroef”, constateerde O17-trainer Uǧur Yildirim. “Be Quick kreeg enkele dotten van kansen, maar ook wij verzuimden om vier goede kansen te verzilveren. We kwamen echter goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. Na rust waren we een stuk sterker en deden we ons eigen ding.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Door doelpunten van Volkan Kemence (op aangeven van Milan Berenschot), Jordy Halfwerk (die sterk inviel) en Gijs Hovius won Go Ahead Eagles Onder-17 uiteindelijk met 3-0. “Eigenlijk hadden we vandaag veel vaker moeten scoren”, vond Yildirim. “We creëerden veel kansen, maar aanvankelijk ging de bal er niet in. Aan de andere kant hoopten we de eerste wedstrijd na de winterstop goed te beginnen en dat is ons gelukt.”

Daarnaast heeft Yildirim ook oog voor de individuele ontwikkeling van de spelers binnen zijn team, waarvan vandaag Ruben Katerberg de belichaming was. “Ruben heeft zich de laatste maanden sterk ontwikkeld door goed te trainen en dat hadden we tegen Be Quick beloond met een basisplek. Als linksback speelde hij vandaag een sterke wedstrijd.”

Onder-13 neemt punt mee uit Breda

Go Ahead Eagles Onder-13 is ook in de tweede competitiewedstrijd na de winterstop ongeslagen gebleven in de Eerste Divisie-hoog. Na de 3-0 zege op FC Volendam O13 van afgelopen weekend werd vandaag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij NAC Breda O13. “We zijn echt met elkaar stappen aan het maken als team”, meende O13-trainer Jip Ellenbroek, die zijn team tijdens de eerste seizoenshelft nog met 1-3 en 7-1 onderuit zag gaan tegen de Bredanaars. “We verdedigen als team een stuk beter en gaan ook heel effectief met onze kansen om.”

In West-Brabant kreeg Go Ahead Eagles Onder-13 na een onwennige beginfase van tien minuten controle over de wedstrijd. Ellenbroek: “Voor de rust was het geen spectaculair duel. We creëerden aanvallend weinig kansen, mede door de tegenwind waarmee we te maken hadden. In onze leeftijdscategorie heeft een dergelijke sterke wind toch wel invloed op het spel.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

In de tweede helft was Go Ahead Eagles Onder-13 meer op de helft van de tegenstander te vinden. Het leidde tot een doelpunt van Daan Roetgering, die op aangeven van Stijn Hegeman van zeventien meter via de onderkant van de lat binnenschoot. “Na dat doelpunt werden we wat onrustig aan de bal en verloren we de grip op de wedstrijd”, zag Ellenbroek. “Ondanks dat we weinig kansen weggaven, moesten we drie minuten voor tijd toch de gelijkmaker incasseren. Na een scrimmage belandde de bal per ongeluk op de schouder van een van onze spelers, zonder dat hij de intentie had om de bal te spelen. Zuur, maar soms zit het mee en vandaag zat het wat dat betreft even tegen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Wedstrijdkarakteristieken

Tweede Divisie A:
Hercules O19 – Go Ahead Eagles O19 4-0 (2-0)

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O17 – Be Quick 1887 O17 3-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jordy Halfwerk, Gijs Hovius, Volkan Kemence

Eerste Divisie-hoog:
NAC Breda O13 – Go Ahead Eagles O13 1-1 (0-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Daan Roetgering

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.