‘Let the Kowet Games begin!’ Begin deze maand schalde deze inmiddels beroemde kreet voor de derde keer door de Vetkampstraat. Dat de Kowet Games zelfs nationale allure geniet, bleek uit de aanmelding van het deelnemde team van deze editie… Een verslag van een lid van het Kowet Games-comité!

Het belooft een mooie dag te worden. Qua weer helaas niet zo mooi als de afgelopen dagen, maar de deelnemers van de 3e editie van de Kowet Games nemen gelukkig nog een vleugje strandweer mee. De heren van de plaatselijke BVC uit Bloemendaal zijn dolblij dat zij zijn uitgeloot om deel te nemen aan de Kowet Games.

Grote animator, entertainer en joker van dit team met gezellige gasten is Edo. Edo is geboren Deventenaar en is zijn liefde voor Kowet nimmer verloren. Hij volgt de Rood Gelen op de voet, dus is het niet gek dat hij op de hoogte was van de mogelijkheid om deel te nemen aan de Games. Opgeven is normaal iets dat niet in zijn woordenboek voorkomt, maar nu het eerste wat hij dacht toen de mogelijkheid zich voordeed en ook iets wat hij gewoon zonder overleg met z’n teamgenoten deed.


Foto: Jeffrey Hurenkamp

In aanloop naar 1 maart heeft Edo zijn teamgenoten dagelijks in de BVC Bloemendaal 5 Groeps-App vragen gesteld over Go Ahead Eagles. Wat een voorbereiding! En die voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Als echte supporters komen ze zoals het hoort te voet vanuit de binnenstad, nog net zonder rood-gele strijdliederen, naar het stadion. Ongeduldig bellen ze de Kowet Games-gastheer, ze kunnen niet wachten om te beginnen. Onze gastheer moet flink z’n best doen om boven het rumoer uit te komen: “let the Kowet Games begin!”

De Westerse bluf komt al snel naar boven want ze proberen de spelregels naar hun hand te zetten. Maar zoals het hoort wordt er hard doch rechtvaardig opgetreden door de scheidsrechter. De grens is bepaald en de Bloemendalers weten tot hoever ze kunnen gaan. We gaan gatendoek schieten. Er zit veel talent in de ploeg en ze scoren veel. Met zo’n start doen ze zeker een enorme gooi naar een goede eindklassering. Maar we zijn natuurlijk pas net begonnen en moeten nog overkoppen en hoe zou het met hun rood-gele kennis zitten. Met andere woorden: hoe komen ze door de Quiz?

Bij aanvang van het kopspel komt weer even die Westerse bluf bovendrijven. De scheidsrechter moet nu echt even gaan opletten, want anders loopt het volledig uit de hand. Met een paar ingrijpende maatregelen is de orde hersteld en kunnen we beginnen. De heren bewijzen dat ze niet alleen goed zijn met hun mond, want ook bij het overkoppen scoren ze goed.


Foto: Jeffrey Hurenkamp

En nu de quiz. Man, man, man, wat hebben die gasten zich goed voorbereid. Zonder inhoudelijk op de vragen en antwoorden in te gaan, in verband de nog komende edities, stond de scheidsrechter versteld van hun rood-gele kennis. Die voorbereiding heeft zijn werk gedaan. Ook dit onderdeel erg goed afgerond. Dan de Toto Kowet. Na een langdurige discussie over de beginstand zijn ze het uiteindelijk toch met elkaar eens geworden. Helaas voor BVC Bloemendaal heeft het niet veel geholpen…

Ik begon mijn verslag met “het belooft een mooie dag te worden” maar wat een mooie dag is het geworden. Wederom een super leuke editie van de Kowet Games. Enorm sympathieke gasten uit Bloemendaal die vol overgave en met veel humor het spel hebben gespeeld. Wij zien dan ook uit naar de volgende editie op 5 april waar Victoria Boys te gast zal zijn!

Let op: de inschrijving voor de Kowet Games voor dit seizoen is gesloten, door een overweldigend aantal aanmeldingen. Op de wachtlijst komen voor een eventueel nieuw seizoen kan nog wel (zie deze link).