De aanmeldingen stroomden binnen, na de lancering van de Kowet Games. Ook meerdere damesteams gaven zich op, en niet één, maar twee van die teams rolden uit de koker bij de loting. Grote vraag: hoe gaan de dames van Victoria Boys scoren in de verschillende onderdelen? Een verslag van een lid van het Kowet Games-comité!

Het is ijskoud, woorden maken wolkjes in de lucht van de Adelaarshorst en een nieuwe editie van de Kowet Games met een team van Victoria Boys staat op het punt van beginnen. Maar de Boys van Victoria zijn helemaal geen Boys, het zijn superfitte Girls, opgewonden en gemotiveerd om een goede score neer te zetten. Geen last van de kou omdat ze staan te trappelen om te laten zien wat ze kunnen.

Eerst een warm woord van welkom met proost op een gezellige en succesvolle avond met elkaar. Girls heel veel succes, let the games begin! Het onderdeel Gatje Trap gaat zeer voortvarend. Een aantal van de meiden hebben een wreef trap waar zelfs passkoning Gino Bosz jaloers op zal zijn. De score is erg goed en bovendien hebben ze veel plezier met elkaar. Als het nodig is motiveren ze elkaar door de boel op te zwepen en juichen ze alsof Nederland het WK wint als er een voltreffer te vieren valt.

Dan Vatje Kop. Na de goede score bij gatje trap zijn de meiden van Victoria Boys overtuigd dat ze hier een monsterscore gaan halen. Het ziet er super eenvoudig uit en als ze horen dat ze maar drie keer hoeven over te koppen, beginnen ze keihard te lachen. Maar niets is wat het lijkt in het leven en het valt toch tegen, dus niet zo’n goede score. Erg zonde na zo’n goede start.
De Quiz, een enorm nadeel voor de Girls van Victoria Boys is hun niet-Deventer afkomst. Ze weten het een en ander van voetbal maar niet zoveel van Go Ahead Eagles. Met een beetje hulp worden de vragen beantwoord, toch moeilijker dan gehoopt.

Op vrijdag 19 april is alweer de 5e en op één na laatste editie met SC Wesepe. Na de laatste editie op 26 april weten we wie er, na afloop van de nacompetitie, in De Adelaarshorst mag gaan voetballen!


Foto’s: Jeffrey Hurenkamp