Last but not least ging op voor de deelname van SV Broekland aan de 6e en voor dit seizoen laatste editie van de Kowet Games! Een lid van het Kowet Games Comité doet verslag:

De laatste reguliere thuiswedstrijd. Wordt het ‘just another day at the office’? Dacht het niet! Het is namelijk de laatste editie van de Kowet Games seizoen 18/19. Na vandaag weten we wie er met de 1e prijs vandoor gaat. Worden het de dames van SV Colmschate of Victoria Boys die een wedstrijd in De Adelaarshorst mogen ballen? Of worden het de heren van Terwolde, Bloemendaal of Wesepe die hun kunsten mogen gaan vertonen? Of gaan onze gasten van vandaag er op de allerlaatste speeldag met de prijs vandoor?

De bezoekers komen uit Broekland. Het is een jong en talentvol team en bovenal enthousiast als puppies die een tennisbal zien stuiteren. Het lijkt een dorps-‘dingetje’ want net als Wesepe de vorige editie verschijnt ook Broekland in shirt voorzien van clubkleuren en plaatselijke sponsor. Doet het natuurlijk erg leuk op de teamfoto tijdens de Kowet Games.

Na een woord van welkom en een proost op een gezellige avond beginnen ze te knallen op de gaten in het doek van Atje Trap. Menig voltreffer wordt gerealiseerd, snelheden van boven de 300 km worden denk ik wel gehaald en het schijnt dat er ook een lichtmast is geraakt…

Uitvoerig wordt de tactiek besproken voor onderdeel Vatje Kop. De voorbespreking werpt zijn vruchten af en er wordt een mooi resultaat geboekt. Snel door naar de quiz. Gezien de jeugdigheid van de deelnemers verwacht je een lastige avond voor onze bezoekers, maar niks is minder waar. Ondanks hun jeugdigheid kennen deze gasten de rood-gele geschiedenis en hun helden. Mijn complimenten!

De rood-gele feiten hebben ze bewezen te kennen. Nu kijken hoe het met hun voetbalinzicht is gesteld bij de Toto Kowet. Er wordt druk overlegd, sterke en zwakke punten van RKC worden aangestipt. Als de raad van toezicht komen ze rustig tot hun oordeel, de voorspelling van wedstrijd van vanavond is klaar.

Nu, wederom als puppies achter een tennisbal aan, naar het Supportersplein op jacht naar een broodje hamburger met frites. Want van al dat sporten krijg je honger en dat willen we niet.

En de einduitslag…. ? Die volgt snel!

Meer informatie over de Kowet Games vind je hier.


(Foto: Erik Pasman)