Daniël Brummel is als verzorger aan de staf van Go Ahead Eagles 1 toegevoegd. Een beloning van de club voor de ambitieuze Olstenaar die indruk maakte bij de A1 en de C1. “Dit is een unieke kans.”

Profvoetballer worden, welke jongen wil het niet? Daniël Brummel was wat dat betreft geen vreemde en droomde van scoren in volle stadions. Dat scoren doet hij nog weleens en in een stadion schittert hij inmiddels ook. Het eerste in een vriendenteam van SC Overwetering, het tweede als verzorger van Go Ahead Eagles. “Ik ben van kinds af aan gek op voetbal, maar als je niet goed genoeg bent, moet je het over een andere boeg gooien.”

Hij ging naar het CIOS, studeerde af als assistent fysiotherapie en zette vorig seizoen zijn eerste stappen in het wereldje dat hij ambieerde. Als stagiair stond hij Go Ahead Eagles A1 een seizoen lang terzijde. “Mijn eerste aanraking met het profvoetbal en ik vond het meteen geweldig. De spelers willen elke dag beter en sterker worden, het maximale uit zichzelf halen. Heerlijk om mee te werken.”

Hij bleef hangen, vrijwillig, zo leuk vond Brummel zijn werk in de voetbalopleiding. Het afgelopen half jaar verzorgde hij de spelers van de C1. De club beloonde de nimmer aflatende inzet van de 25-jarige Olstenaar en de kwaliteit van zijn werk met een contract: Brummel hoort nu bij de staf van de hoofdselectie. Een baan in het betaald voetbal, dichtbij het vuur bovendien; de droom is werkelijkheid. “Fantastisch, een unieke kans. De eerste keer in het stadion voelde wel vreemd. Ik heb acht jaar op de IJsseltribune gezeten en nu had ik het gevoel alsof alle ogen op me gericht waren. Maar dat wende snel.”

GAE teamfoto 14-15 C jeugd
Daniël Brummel (achterste rij, tweede van links) eind vorig seizoen met de C1 in Woudenberg.

Hij omschrijft zichzelf als zeer sociaal, enthousiast en ambitieus. Brummel volgde via de KNVB de cursussen conditie/hersteltrainer en specialist fysieke trainer. “Ik heb ook op Papendal meegelopen. Mooi om mee te maken, zo’n topsportomgeving.” Hij hoopt dat hij steeds meer fysieke trainingen mag geven. “Kracht wordt steeds belangrijker in het topvoetbal. Clubs die daarin te weinig investeren zullen achterop raken. Alleen als je een exceptioneel talent bent, zoals Messi, kun je teren op je voetballende kwaliteiten. Alle andere spelers moeten steeds sterker willen worden.”

Brummel werkt een-op-een met Eagles’ selectiespelers. “In een groep verslapt de aandacht snel.” Desgevraagd geeft hij ook voedingsadviezen. “Maar dat houd ik algemeen, want het is niet mijn specialiteit. Voor een advies op maat verwijs ik door naar een diëtist.” Wel maakte Orhan Džepar als A-junior dankbaar gebruik van Brummels advies meer te eten. “Hij merkte dat hij meer energie kreeg.” Bij het eerste werken de twee weer samen. “Grappig, we komen elkaar steeds tegen.”

Brummel eet, drinkt en slaapt voetbal. “Maandag VI, dinsdag Champions League, woensdag weer Champions League, donderdag Europa League, vrijdag VI en Jupiler League en in het weekend buitenlandse competities en de eredivisie. De tv staat constant op groen”, stelt hij grijnzend vast. Op zondagen hult hij zich in het geel-groen van Overwetering. “Omdat ik voetballen leuk vind, maar ook om feeling te houden met mijn werk.” Hij blijft één dag in de week bij de jeugd betrokken. “Op vrijwillige basis, het is heerlijk om met die jonge gasten te werken, ze zijn lekker direct. Maar het is ook goed om te zien welk talent zich aandient. De brug tussen de jeugd en het eerste wordt steeds beter, dat zie je ook aan trainers die in beide geledingen werken. Wat mij betreft wordt de band nog hechter.”