Drie van de vier Eagles-jeugdteams komen tijdens de aanstaande voetbalzaterdag in actie. Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17 wacht een uitwedstrijd in het bekertoernooi. Voor Go Ahead Eagles Onder-15 staat het thuisduel met Spartaan ’20 O15 op de planning.

ZAC O19 – Go Ahead Eagles O19

Bekerwedstrijd (12:15 uur, sportpark Jo van Marle Sportpark, Zwolle)

In de kwartfinale van het bekertoernooi speelt Go Ahead Eagles Onder-19 zaterdagmiddag een uitwedstrijd in Zwolle tegen de leeftijdsgenoten van ZAC. Het duel op sportpark Jo van Marle begint om 12:15 uur. Vijf weken geleden kwam Go Ahead Eagles Onder-19 voor het laatst in actie in het bekertoernooi; Longa ’30 O19 werd in Twello met 2-1 verslagen.

Twee weken geleden speelde de ploeg van Lars Lambooij voor het laatst een officieel duel. In de Tweede Divisie A werd DEM O19 met 2-0 aan de kant gezet.

Tekst gaat verder onder foto.

NEO O17 – Go Ahead Eagles O17

Bekerwedstrijd (15:30 uur, sportpark ’t Wooldrik, Borne)

Voor Go Ahead Eagles Onder-17 staat eveneens een uitwedstrijd in het bekertoernooi op het programma. Ook de ploeg van Uğur Yildirim heeft het geschopt tot de kwartfinales en speelt zaterdag in Borne de uitwedstrijd bij NEO O17. Om 15:30 uur trappen beide ploegen af op sportpark ’t Wooldrik.

In oktober kwam Go Ahead Eagles O17 voor het laatst in actie in het bekertoernooi. Destijds werd csv Apeldoorn met 1-3 verslagen door de formatie van Yildirim.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O15 – Spartaan ’20 O15

Eerste Divisie-hoog (13:00 uur, sportpark De Zunnebargh, Diepenveen)

O15-trainer Tristan Berghuis speelt met zijn ploeg een thuiswedstrijd. Zaterdagmiddag om 13:00 uur is Spartaan ’20 O15 te gast op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. Go Ahead Eagles Onder-15 wist de laatste competitiewedstrijd die het speelde te winnen. In Limburg werd Fortuna Sittard O15 overtuigend met 1-5 verslagen. Spartaan ’20 O15 ging in de vorige competitieronde met 2-1 onderuit op bezoek bij PEC Zwolle O15.

Het team van Berghuis is momenteel koploper in de Eerste Divisie-hoog met negen punten uit vier wedstrijden. Spartaan ’20 uit Rotterdam staat op de zesde plaats met vier punten na evenzoveel wedstrijden.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O13 ‘schrikkelvrij’

Voor Go Ahead Eagles Onder-13 staat er aankomend weekeinde geen competitie- of bekerwedstrijd op het programma. Het team van Jip Ellenbroek heeft dan ook een voetbalvrije schrikkeldag in het vooruitzicht.