Op Paarse Vrijdag heeft Go Ahead Eagles vanavond in De Adelaarshorst gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Het laatste thuisduel van 2020 eindigde in 0-0. De gasten lieten de meeste doelpogingen noteren, maar mede door een aantal goede reddingen van doelman Jay Gorter hield Go Ahead Eagles het doel schoon.

In de beginfase van het duel lieten beide ploegen gelijk een doelpoging noteren. Mounir El Allouchi nam het Eagles-doel onder vuur, terwijl Jay Idzes aan de overzijde dreigend was. De tweede doelpoging van Go Ahead Eagles kwam na ruim een kwartier spelen op naam van Bradly van Hoeven. De linkervleugelaanvaller schoot vanaf de hoek van het strafschopgebied, maar zag de bal in de handen van NAC-doelman Nick Olij verdwijnen.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Vervolgens brak een fase aan waarin Jay Gorter zich onderscheidde. De Eagles-doelman bracht eerst twee keer redding door schoten van Yassin Azzagari en Mounir El Allouchi uit zijn doel te boksen. Acht minuten voor rust kreeg hij zijn vuisten tegen een schot van Lewis Fiorini, die de bal richting de verre hoek krulde. Antoine Rabillard (in de handen van Olij) en Fiorini (naast) waren verantwoordelijk voor het laatste doelgevaar van de eerste helft.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De tweede helft was ruim vijftien minuten onderweg toen Jay Gorter zich opnieuw liet gelden. De Eagles-keeper – door de supporters verkozen tot Man of the Match in de Eagles App – bracht redding op een doelpoging van Kaj de Rooij en had vier minuten later ook een antwoord op een schot van Nick Venema. Niet veel later bracht Gorter uitstekend redding op een schot van Mario Bilate, die er niet in slaagde om de goalie met een geplaatst schot te verschalken.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles had de tweede helft moeite om de tegenstander uit Breda terug te drukken op eigen helft, maar kreeg desondanks kort voor tijd nog een mogelijkheid om doelgevaar te stichten. Een diepe bal werd door Jacob Mulenga teruggekaatst op Erkan Eyibil, die naast schoot. Het bleef daardoor 0-0 in De Adelaarshorst, waarmee Go Ahead Eagles één punt aan het competitietotaal en de tiende clean sheet in de Keuken Kampioen Divisie bijschreef.

(Foto: Erik Pasman)