Laatste thuiswedstrijd van 2021 eindigt in nederlaag

Het is Go Ahead Eagles niet gelukt om een resultaat te boeken in de laatste thuiswedstrijd van 2021. In de eigen Adelaarshorst werd met 0-2 verloren van NEC. Een tamme eerste helft, waarin de Nijmegenaren twee keer doel troffen, werd de ploeg van Kees van Wonderen uiteindelijk fataal.

De openingsfase tijdens de laatste thuiswedstrijd van 2021 was afwachtend. Go Ahead Eagles had de bal, maar tot kansen kwamen beide ploegen niet. Het eerste schot op doel viel in de 18e minuut te noteren aan de kant van NEC. De poging van Jordi Bruijn kwam recht op Warner Hahn af en werd makkelijk gekeerd. Hetzelfde gold voor een kans voor Elayis Tavsan.

In de 29e minuut viel de openingstreffer. Een vuurpijl van Tavsan belandde in het doel van Hahn. Niet veel later kregen de bezoekers uit Nijmegen een penalty nadat Luuk Brouwers een NEC’er had vastgehouden in het strafschopgebied. Jordy Bruijn faalde niet een schoot de 0-2 binnen. Diezelfde Bruijn kreeg vlak voor rust een mogelijkheid op de 0-3, maar hij raakte de paal. Echte kansen kreeg Go Ahead Eagles niet meer voor het rustsignaal.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Nec

Het eerste schot van de tweede helft was voor Ragnar Oratmangoen. Zijn schot ging over de kruising. Tien minuten na rust zag Isac Lidberg zijn schot geblokt worden. Zo zette Go Ahead Eagles wel aan op jacht naar de aansluitingstreffer. Giannis Botos kreeg een grote kans op de 1-2, maar de Griekse aanvallende middenvelder schoot over. Iñigo Córdoba zag niet veel later hoe zijn schot gekeerd werd door NEC-keeper Mattijs Branderhorst. Net als Botos schoot Philippe Rommens de bal een aantal minuten later over het doel.

De volledige tweede helft was Go Ahead Eagles de betere partij. Alleen de kansen die het creëerde werden niet benut. Zo kregen Ogechika Heil en Luuk Brouwers nog redelijke mogelijkheden, terwijl een kopbal van invaller Gerrit Nauber op de paal belandde. Doelpunten vielen er uiteindelijk niet in de tweede helft, waardoor NEC met een 0-2 overwinning terugkeerde naar Gelderland.

Go Ahead Eagles – NEC 0-2 (0-2)
29′ Elayis Tavsan 0-1
37′ Jordy Bruijn 0-2 (strafschop)

Scheidsrechter: Erwin Blank
Gele kaart: Mats Deijl (Go Ahead Eagles), Dirk Proper (NEC)

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Mats Deijl, Jay Idzes (85′ Gerrit Nauber), Joris Kramer, Bas Kuipers (68’ Boyd Lucassen); Luuk Brouwers, Philippe Rommens; Iñigo Córdoba, Giannis Botos (85′ Jacob Mulenga), Ragnar Oratmangoen (85′ Frank Ross); Isac Lidberg (68’ Ogechika Heil).

NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Cas Odenthal, Rodrigo Guth, Iván Márquez, Soufian El Karouani (50’ Calvin Verdonk); Lasse Schöne, Dirk Proper; Elayis Tavsan (85′ Javier Vet), Magnus Mattson (75′ Ali Akman); Jordi Bruijn (75′ Mikkel Duelund).