Late strafschop beslissend bij Go Ahead Eagles – TOP Oss: 1-0

In De Adelaarshorst heeft Go Ahead Eagles door een benutte strafschop in de slotfase met 1-0 van TOP Oss gewonnen. Captain Jeroen Veldmate – tevens door de supporters tot Man of the Match verkozen in de Eagles App – zette zich in de 86e minuut achter de bal om de penalty hoog tegen de touwen te jagen en drie punten voor Go Ahead Eagles veilig te stellen.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV van afgelopen dinsdag kon Kees van Wonderen weer een beroep doen op doelman Jay Gorter en centrale verdediger Sam Beukema. Gorter begon tussen de palen, Beukema startte vanaf de reservebank. Dat de eerste helft zonder doelpunten eindigde, was een logisch gevolg gezien het aantal doelkansen voor rust. De eerste doelpoging viel al na drie minuten te noteren en kwam op naam van Oss-speler Dean Guezen, maar daarna slaagden beide ploegen er tot de theepauze niet meer in om voor echt doelgevaar te zorgen.

In de tweede helft maakte zowel Go Ahead Eagles als TOP Oss meer aanspraak op een doelpunt. De eerste grote kans was voor TOP Oss, toen Guezen in de 49e minuut aan mocht leggen voor een vrije trap. Gorter ging echter naar de hoek en voorkwam met een uitstekende redding dat Go Ahead Eagles op achterstand kwam.

Amper een minuut later was het Sam Hendriks die een goede kans kreeg om Go Ahead Eagles aan de openingstreffer te helpen. De Eagles-spits ontving de bal op aangeven van Bradly van Hoeven, maar prikte de bal tegen Oss-doelman Bo Geens. In de 63e minuut vond Hendriks opnieuw Geens op zijn pad na opnieuw een lage voorzet vanaf de linkerflank, deze keer van Nicolas Abdat.

Ook in het laatste kwartier maakten beide teams aanspraak op een treffer. Olivier Rommens schoot een halve meter naast na een omschakelingmoment van TOP Oss, terwijl de Brabantse doelman Geens een schot van Erkan Eyibil pareerde. Met het nodige kunst- en vliegwerk weerhield de Osse defensie vervolgens ook Antoine Rabillard in de 80e minuut van scoren.

Rabillard vormde wel de aanleiding voor de uiteindelijke zege van Go Ahead Eagles. Na een overtreding van Geens op de Fransman ging de bal op de stip, waarna aanvoerder Jeroen Veldmate vanaf elf meter het enige doelpunt van de wedstrijd maakte: 1-0. Met zes punten uit twee competitieduels beleeft Go Ahead Eagles daarmee sportief gezien een uitstekende start van 2021.