Eerste Selectie

Late strafschop levert knap punt op in Enschede

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag in extremis een punt overgehouden aan het duel met FC Twente. Lang leek de thuisploeg de drie punten in eigen huis te houden, totdat scheidsrechter Jeroen Manschot in blessuretijd een strafschop toekende aan Go Ahead Eagles. Willum Willumsson bleef rustig vanaf elf meter en wist daarmee een punt veilig te stellen: 1-1!

Na een ongeslagen reeks van zeven competitiewedstrijden werd er vandaag een bezoek gebracht aan Enschede. René Hake hield zich ook vandaag aan het motto ‘never change a winning team’. Ten opzichte van de 3-1 overwinning op Excelsior, één week geleden, vielen er geen wijzigingen te noteren in de basiself.

Het was FC Twente dat scherp aan de wedstrijd begon. De thuisploeg zorgde dan ook voor het eerste gevaar. Ricky van Wolfswinkel besloot om maar eens van afstand uit te halen, ware het niet dat de bal een makkelijke prooi voor doelman Jeffrey de Lange was. Niet veel later was het Michel Vlap die de bal in uitstekende positie voor de voeten kreeg. Zijn schot miste echter precisie en verdween dan ook voor het doel langs. Na ruim een half uur spelen vond er een cruciaal moment plaats, toen een voorzet van FC Twente de bovenarm van Bas Kuipers leek te schampen. Op advies van de VAR besloot Manschot een penalty toe te kennen aan de thuisploeg, die Van Wolfswinkel vervolgens wist te benutten: 1-0. Even later kreeg Go Ahead Eagles dé mogelijkheid om gelijk de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Een hoekschop van Philippe Rommens vond Willum Willumsson bij de tweede paal. De IJslander had de bal voor het inkoppen, maar wist de kans niet te verzilveren.

Netherlands: Fc Twente Vs Go Ahead Eagles

In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles langzaamaan steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van Hake zorgde voor meer aanvallende dreiging, al was het echter wel de thuisploeg die de eerste grote kans van de tweede helft liet noteren. Joshua Brenet wist op te duiken in het doelgebied van Go Ahead Eagles, maar Jeffrey de Lange hield zijn ploeg knap op de been. Het spel bleef op en neer golven, maar écht grote kansen leverde dit niet op. In een poging om nog wat te forceren, begonnen beide ploegen aan het grote wisselen. Voor Go Ahead Eagles leek dit het meeste effect te sorteren, waardoor FC Twente steeds meer aan het wankelen werd gebracht. De gelijkmaker leek echter niet meer te gaan vallen in De Grolsch Veste, totdat Willum Willumsson op onreglementaire wijze werd gevloerd in het zestienmetergebied. Manschot werd door de VAR naar het scherm geroepen en besloot alsnog een penalty toe te kennen aan Go Ahead Eagles.

Netherlands: Fc Twente Vs Go Ahead Eagles

Het was Willumsson zelf die achter de bal ging staan en vervolgens ijskoud de bal in de rechterhoek schoof: 1-1! In het restant van de extra speeltijd werd er niet meer gescoord, wat betekende dat Go Ahead Eagles voor de vijfde achtereenvolgende keer ongeslagen bleef in De Grolsch Veste.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

FC Twente – Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)
34’ Ricky van Wolfswinkel 1-0 (strafschop)
90+2 Willum Willumsson 1-1 (strafschop)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 30.205
Gele kaart: Mees Hilgers, Robin Pröpper, Luca Everink, Ramiz Zerrouki (allen FC Twente), Bobby Adekanye, Sylla Sow (beiden Go Ahead Eagles)

FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet (57’ Luca Everink), Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki, Michel Vlap (87’ Julio Pleguezuelo), Sem Steijn (71’ Mathias Kjølø); Václav Černý (71’ Daan Rots), Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan (86’ Anass Salah-Eddine).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes (87’ Gerrit Nauber), Bas Kuipers; Willum Willumsson, Evert Linthorst (59’ Tesfaldet Tekie), Philippe Rommens (87’ Rashaan Fernandes), Oliver Edvardsen; Bobby Adekanye (59’ Sylla Sow), Isac Lidberg (59’ Finn Stokkers). 

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht