Dankzij twee uitstekende zeges op rij, reist Go Ahead Eagles met een goede stemming af naar Amsterdam. Daar wacht landskampioen Ajax, waarvan de Deventer ploeg nog nooit een punt afsnoepte in een uitduel. “Een mooi moment daar verandering in te brengen”, lacht Foeke Booy.

De ziekenboeg van Go Ahead Eagles stroomt de laatste weken snel leeg. Sloten al eerder Lars Lambooij en Mawouna Amevor aan bij de groep; nu zit ook Alex Schalk weer bij de wedstrijdselectie. “Dat is goed voor de concurrentie binnen het team”, vertelt Booy. “Natuurlijk is het ook een mooie beloning voor Alex’ arbeid tijdens zijn revalidatie.” Alleen Lesly de Sa is nog niet inzetbaar.

Na de 3-2 zege op PEC Zwolle ziet de oefenmeester geen reden zijn basiself te wijzigen. Sander Duits, die vorige week een tik kreeg op zijn achillespees, is er gewoon weer bij. Booy: “We gaan met z’n allen voor een goed resultaat in de ArenA. Waarom niet? De Olympische gedachte – meedoen is belangrijker dan winnen – laten we thuis. Het zal natuurlijk niet makkelijk worden, maar we hebben wel de intentie een resultaat neer te zetten. Het is daarbij belangrijk dat we onszelf zijn, durven te blijven voetballen in balbezit.”

Daarbij is het eigen spel, dat ook tegen Zwolle weer goed tot uiting kwam, leidend. “Ook in de ArenA zullen we ruimtes krijgen, dus de kans om te voetballen. Je merkt dat het team daar steeds meer ervaring en herkenning in krijgt. Dat zag je al tegen Zwolle toen we onze voorsprong verdedigden. Dat ging een stuk beter dan in de beginfase van het seizoen in het duel met Groningen.”