Afgelopen donderdag stond voor de leerlingen van Arkelstein de laatste dag van SportMpower op het programma. Het was een bijzondere dag voor de leerlingen, aangezien ze werden opgehaald en rondgereden in de spelersbus van Go Ahead Eagles.

De groep vertrok vanaf Arkelstein richting het eerste bedrijf, Fooddock. Fooddock in Deventer is de eerste foodhal van Oost-Nederland waar men zowel kan lunchen, borrelen en dineren. Bij aankomst werd iedereen welkom geheten door Frank van Fooddock. Na de ontvangst en een korte introductie kregen de leerlingen een rondleiding door de foodhal. In de foodhal waren diverse keukens geopend met hun eigen specialiteiten. Hier kunnen bezoekers onder andere authentieke gerechten uit Turkije, heerlijke wereldse tapas of gerechten uit de West-Afrikaanse keuken bestellen. Gedurende de rondleiding bleven er steeds leerlingen bij de diverse keukens achter om daar het gesprek met de desbetreffende kok aan te gaan. Tot slot liet Frank de leerlingen de ruimte zien waar onder andere zakelijke events worden gehouden.

Na een korte pauze vertrok de bus naar het tweede bedrijf, Hair at All – By Gerco. Daar werden de leerlingen door eigenaar Gerco opgevangen. Vol passie en enthousiasme vertelde Gerco over zijn ervaringen en met name over de kapsalon zelf. Tussendoor werden er veel en met name heel goede vragen gesteld. De meiden en een enkele jongen hadden overduidelijk affiniteit met het kappersvak, waardoor er een heel leuk, goed en lang gesprek tussen Gerco en de leerlingen ontstond. Aan het einde van het bezoek vertelde Gerco nog een aantal leuke dingen over het gebruik van zijn speciale scharen. Na het inspirerende verhaal van Gerco was het tijd om weer richting Arkelstein te gaan. Door het bezoek aan Fooddock en de kapsalon hebben de leerlingen een beter beeld gekregen van het werkveld waarin zij later werkzaam kunnen zijn.