Onlangs stond voor de leerlingen van VSO De Linde de laatste dag van SportMpower op het programma. Een spannende dag, want ze gingen met de spelersbus van Go Ahead Eagles op pad richting twee bedrijven waar ze mogelijk stage konden lopen.

Het eerste bedrijf dat werd bezocht, was Cambio. Daar kregen de leerlingen een rondleiding van Jos en Jeremy. Bij Cambio werd eerst de wasruimte en vervolgens de kantine bezocht. Vanuit de kantine ging de rondleiding verder naar de fietsenmaker.

Daarna werd de keuken bekeken. Dit was een indrukwekkend gezicht, aangezien de medewerkers van Cambio bezig waren om voor 300 man erwtensoep te maken. De leerlingen van VSO De Linde bezochten ook nog een ruimte waar oesterzwammen worden gekweekt. Ter afsluiting van de rondleiding mochten de leerlingen hun naam op de muur zetten en kregen ze te zien hoe je drinkbekertjes van Go Ahead Eagles kunt recyclen.

Aangezien vrijwel alle leerlingen van VSO De Linde graag profvoetballer willen worden bij Go Ahead Eagles, kregen ze ook een rondleiding door De Adelaarshorst. In het stadion werden de leerlingen door de JP van den Bent stichting ontvangen in de persruimte, waar uitleg over de stichting werd gegeven door Loes en Samantha. De rondleiding door het stadion begon bij de Leo Halle tribune, waar medewerkers van de JP van den Bent stichting altijd een gedeelte van De Adelaarshorst schoonmaken. Verder kregen de leerlingen de fitnessruimte, de kleedkamer en de verzorgingskamer te zien. Een grote verrassing voor iedereen was dat Lum Rexhepi ineens binnen kwam lopen. De jongeren werden helemaal enthousiast, er werden foto’s gemaakt en om een handtekening gevraagd. Als laatste werden de catacomben van het stadion bekeken.

Het einde van de rondleiding betekende voor de leerlingen van VSO De Linde ook gelijk het einde van het programma SportMpower. De leerlingen hebben veel van SportMpower geleerd en zijn bovendien een onvergetelijke ervaring rijker.