Vorige week maandag werd de 9-jarige Davey Dorenveld in zijn schoolklas verrast met de komst van Leon de Kogel. De Eagles-spits kwam Davey, die aan de longziekte BPD lijdt, een aangepaste stoel in de clubkleuren van Go Ahead Eagles brengen.

Zijn longziekte zorgt bij Davey voor praktische problemen op school. “Davey is erg tenger en magertjes voor zijn leeftijd”, geeft zijn moeder Bonnie Dorenveld aan. “Zijn longen komen in de verdrukking doordat hij automatisch gaat hangen in de houten stoelen die ze op school hebben. We moesten hem regelmatig eerder van school ophalen omdat hij benauwd en moe was. Hij had dus echt een aangepaste stoel nodig, maar het frustreerde Davey dat het teveel op een invalidenstoel leek.”

 

Via een oproep op Facebook raakte onder andere Leon de Kogel betrokken bij het initiatief om de aangepaste stoel van Davey opnieuw te laten stofferen in de clubkleuren van Go Ahead Eagles. “Davey is helemaal gek van Go Ahead Eagles en Leon is zijn held”, weet zijn moeder. “Veel mensen kennen Davey omdat hij in Twello de hele dag buiten is met zijn Eagles-vlag. Als het even kan, bezoekt hij wedstrijden in De Adelaarshorst. De B-Side heeft hem al aangeboden dat hij een keer op de grote trommel mag slaan tijdens een thuisduel. Op zijn verjaardag heeft hij een kleinere versie van die trommel gekregen. Daarmee gaat hij nu in Twello de straat op, samen met zijn vlag.”

 

Vorige week maandag kwam Leon de Kogel naar basisschool De Hietweide in Twello om Davey zijn nieuw gestoffeerde stoel te geven. “Aanvankelijk was Davey een beetje van slag omdat hij plotseling in het middelpunt van alle aandacht stond”, zegt Bonnie Dorenveld. “Maar toen Leon over zijn nieuw gestoffeerde stoel begon te praten, was het ijs gelijk gebroken.” De Kogel wilde Davey met zijn bezoek een hart onder de riem steken: “Als je op deze manier iets kan betekenen voor een supporter, doe ik dat altijd graag. Ik heb zelf twee zoontjes en kan me indenken dat de situatie voor Davey soms best lastig is. Mooi om te zien dat hij helemaal ging stralen van de coole, roodgele stoel. En misschien ook een beetje van mijn bezoek, dat weet ik niet, haha!”