Leon de Kogel vervolgt zijn carrière in Spanje. Go Ahead Eagles heeft overeenstemming bereikt met zijn nieuwe club. De spits wordt daar maandag officieel gepresenteerd (dus wil de club nog niet dat deze bekend wordt gemaakt), maar neemt graag vanavond al afscheid van het publiek in De Adelaarshorst.

De Kogel kwam in de zomer van 2015 van FC Utrecht naar Go Ahead Eagles. Met 25 goals in de competitie en drie in de Jupiler Play-Offs had hij een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie. In totaal maakte hij 28 goals in 68 competitieduels (exclusief play-offs).

“Ik kijk terug op een mooie tijd bij een mooie club”, aldus Leon de Kogel. “Het promotiejaar was natuurlijk het absolute hoogtepunt. Verder was het een periode van sportieve ups-and-downs. Ik ben de fans dankbaar dat ze mij steunden tijdens de mooie en vaak ook tijdens de moeilijke momenten.”


Leon de Kogel na zijn goal in en tegen Helmond. (Foto: Erik Pasman)

Leon de Kogel neemt, vooruitlopend op zijn presentatie in Spanje, vanavond afscheid van het publiek in het stadion. Voor de wedstrijd tegen MVV betreedt hij het veld voor een ereronde. De Kogel: “Ik heb me altijd gewaardeerd gevoeld door de fans en die waardering is wederzijds. Vandaar dat ik het belangrijk vind afscheid te nemen van het publiek.”

Go Ahead Eagles is Leon de Kogel dankbaar voor wat hij voor de club heeft betekend en wenst hem veel succes in Spanje.


Video: Rocketboys