Morgenavond: Go Ahead Eagles – FC Utrecht. Twee volksclubs tegenover elkaar in De Adelaarshorst. Het zijn tevens twee clubs waar Leon de Kogel warme herinneringen aan heeft. Donderdagavond is hij te gast als speciale Match Legend.

Leon, ten eerste: hoe gaat het met je?
“Het gaat steeds een stukje beter. 4 oktober heb ik een nieuwe knie gekregen. Ik heb wel even de tijd nodig gehad om daarvan te herstellen. Nu ben ik drie keer in de week bij de KNVB te vinden. Daar revalideer ik de hele dag. Het was voor mij het beste om een nieuwe knie te nemen; mijn oude knie houden was echt geen optie meer. Ik ben wel heel erg jong voor zo’n knie. Het wordt nooit meer zoals het was. Maar ik ben blij wanneer ik een beetje kan lopen.”

Je bent sinds vorig jaar trainer bij SV Houten. Hoe gaat dat?
“Het trainen van de Onder-14 van SV Houten geeft me voldoening. Ik doe dat samen met twee vrienden. Het is voor mij een andere manier om met het voetbal bezig te zijn. We trainen twee keer in de week en op zaterdag hebben we een wedstrijd. Daarnaast volg ik de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Waar mijn toekomst ligt, weet ik niet. Dat kan in de voetballerij zijn, maar ook daarbuiten.”

Een jaar geleden was er voor jou een inzamelingsactie bij het duel Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles. Hoe kijk je daarop terug?
“Dat deed me veel. Qua emoties was het een dubbele avond, van vreugde, maar ook verdriet. Het was voor mij de laatste keer op het veld van De Galgenwaard. Ik heb die dag in een soort roes beleefd. De volgende dag heb ik samen met familie en vrienden die hele avond terug gekeken. Toen beleefde ik het eigenlijk pas echt. Ik kan terugkijken op iets moois. Ik heb niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken, maar via deze weg wil ik dat doen. Die avond heeft mij enorm geholpen.”

Vlak voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Utrecht loopt Leon de Kogel een ereronde over het veld. Tijdens deze ronde worden er op spectaculaire wijze 30 cadeaus de tribunes in geschoten! Ga dus vooral op tijd naar je plek!

Morgen blikt Leon in de Matchday! uitgebreid vooruit op het bekerduel Go Ahead Eagles – FC Utrecht. 

(Foto: Erik Pasman)