Waarom Leven als een Prof?
Go Ahead Eagles vindt het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde levensstijl van jongeren in de leeftijd 9-11 jaar. In samenwerking met Sportbedrijf Deventer is daarvoor een programma ontwikkeld bestaande uit leskaarten, gymlessen en filmpjes met tips van spelers van Go Ahead Eagles.

Voor wie?
Het programma is bestemd voor leerlingen uit groep 7/8 van het basisonderwijs in Deventer, Stedendriehoek en Salland waarbij de lessen afwisselend plaatsvinden in de klas, gymzaal, het voetbalveld en De Adelaarshorst.

Inhoud programma
1. Themalessen (Periode: oktober – februari)
Gezondheid, Fair Play, Sport en Bewegen, Hygiëne, Financiën, rondleiding door De Adelaarshorst.
2. Go Ahead Eagles Voetbaldagen (Periode: maart – april)
Kinderen kunnen een voetbaltechnisch parcours afleggen bestaande uit elf onderdelen bij een voetbalvereniging in de buurt.
3. Deventer Schoolvoetbaldagen (Periode: mei)
Gedurende deze dagen worden de thema’s nogmaals via de filmpjes getoond en kunnen de kinderen nogmaals hun ervaringen tonen bij het parcours.

Lesmateriaal
Lesmateriaal bestaat onder andere uit leskaarten en filmpjes die de onderwijzer kan gebruiken. Ook de gymlessen staan volledig uitgeschreven in de map. Bij de gymlessen wordt de onderwijzer ondersteund door Sportbedrijf Deventer. De planning wordt in overleg met Sportbedrijf Deventer bepaald; themalessen vinden bij voorkeur plaats in de periode oktober – februari.

Wat levert het op?
• De leerlingen hebben op een leuke en aantrekkelijke wijze inzicht gekregen in het belang van gezonde voeding, bewegen, fair play en het omgaan met geld
• Bezoek aan De Adelaarshorst (themales)
• Kans op wedstrijdbezoek in De Adelaarshorst