Go Ahead Eagles speelde vrijdagavond doelpuntloos gelijk tegen FC Den Bosch. Op het middenveld stond het goed bij Go Ahead Eagles, onder meer door een prima spelende Elmo Lieftink. De middenvelder baalde uiteindelijk van het resultaat tegen de ploeg uit Noord-Brabant. “Het was een teleurstellende avond.”

De 25-jarige Lieftink werd tegen FC Den Bosch verkozen tot Man of the Match, maar dat was volgens de middenvelder persoonlijk een van de weinige hoogtepunten van de avond. “Al met al was het een lastig duel. Het is ons niet gelukt om voetballend de oplossing te vinden, dat zorgt toch voor wat frustraties. Beter gezegd: het was een ‘net-niet wedstrijd’ van onze kant, helaas.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Toch zag de geboren Deventenaar ook genoeg positieve punten. “Verdedigend stonden we goed, we hebben weinig weggegeven. Frustrerend dat we deze wedstrijd niet winnen, maar gezien het spelbeeld is een gelijkspel misschien wel het juiste resultaat. Vorige week tegen FC Volendam is het ons gelukt om er voetballend doorheen te komen, alleen maakte FC Den Bosch het ons niet gemakkelijk.”

De ploeg van Jack de Gier is al wel acht wedstrijden op rij ongeslagen. “Dat is knap”, vervolgt Lieftink. “Alleen zes van die acht duels eindigden in een gelijkspel, dat is jammer. Aan de andere kant: dat we al zolang ongeslagen zijn, geeft ook wat aan. Hopelijk trekken we de ongeslagen reeks zo lang mogelijk door. Te beginnen dinsdagavond, want dan wacht in de beker het uitduel bij Almere City. Waarna volgende week vrijdag vervolgens NAC Breda-uit op het programma staat”, zo besluit Lieftink.