Elmo Lieftink debuteerde vrijdagavond als Deventenaar in De Adelaarshorst. De middenvelder zag zijn debuut beloond worden met een 3-2 overwinning op MVV. Daardoor heeft Go Ahead Eagles de eerste drie punten van het seizoen binnen.

In een volgepakte Adelaarshorst maakte Lieftink zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd van Go Ahead Eagles. “Het was fijn om te debuteren in een goedgevulde Adelaarshorst. Het is mooi dat we dan direct beginnen met een overwinning. De sfeer in het stadion was héél goed, dat merk je dan ook op het veld. Het was genieten. Zo’n sfeer zorgt voor net een andere beleving als speler.”

Staande
Op het middenveld hadden de 25-jarige Lieftink en zijn teamgenoten het niet altijd even makkelijk door de speelwijze van MVV. “Het was moeilijk voetballen, want de as werd goed dichtgezet. Verdedigend stonden we in de eerste helft goed, in de tweede helft speelde MVV opportunistischer en daardoor kregen wij het lastig”, vertelt hij. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben ons goed staande gehouden en de punten zijn het belangrijkst.”

Spotten
Lieftink had tijdens de wedstrijd geen tijd om bekenden te spotten op de tribunes. Ze zaten er wél. “Mijn broers steunen mij iedere wedstrijd vanaf de B-side, waar ze al langer staan. Ik heb ze helaas niet gezien, maar ze waren wel aanwezig. De rest van mijn familie was er ook, maar zij zitten in andere vakken. Ook mijn vrienden waren in het stadion en dat is toch bijzonder.”

De van Willem II overgekomen middenvelder moest voorafgaand aan het duel met MVV de nodige berichten beantwoorden. “Ik heb vandaag berichtjes gehad van vrienden en familie, want ik mocht niet thuiskomen zonder de drie punten. Gelukkig is dat gelukt, haha.”


Elmo Lieftink (links van het midden) viert de overwinning met zijn teamgenoten en de B-Side. (Foto’s: Erik Pasman)