Elmo Lieftink (25) verdedigt vanaf komend seizoen de rood-gele kleuren van Go Ahead Eagles. De middenvelder, die in zijn jeugdjaren bij de Deventer amateurclub DAVO speelde, tekent voor één jaar met de optie voor nog een jaar. “Het voelt wel als een soort van thuiskomen.”

Toen Go Ahead Eagles zich meldde bij Lieftink, hoefde de oud-Willem ll’er niet heel lang na te denken. “Twee seizoenen geleden draaide ik een goed jaar in Tilburg, was ik basisspeler. Helaas moet ik stellen dat afgelopen seizoen uitdraaide op een teleurstelling. Ik kwam niet veel aan spelen toe en wilde graag een andere stap zetten om speelminuten te maken. Dat Go Ahead Eagles zich dan meldde, de club van mijn geboortestad, was extra tof.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Via de jeugd van Vitesse en het Tilburgse Willem ll komt Lieftink nu naar Deventer. De deal was al zo goed als beklonken voorafgaand aan de Play-Offs, en vanaf zijn vakantieadres op Bali keek Lieftink of hij volgend seizoen in de Eredivisie of de Eerste Divisie zou spelen. “Wat een knotsgekke wedstrijd, maar tegelijkertijd kon ik zelfs vanaf de tv zien waarvoor ik mede naar Deventer kom: wát een sfeer. Helaas geen promotie naar de Eredivisie, maar dat maakte mij vooraf niet veel uit. Los van het feit in welke divisie Kowet terecht zou komen wil ik graag voor de club spelen.”

Vanaf aankomend seizoen speelt hij dus om de hoek, dichtbij zijn vrienden en familie. “Mijn familie en vrienden komen regelmatig naar De Adelaarshorst. Dit seizoen kunnen ze mij bewonderen in Deventer”, zegt Lieftink, die 44 Eredivisiewedstrijden speelde voor Willem II, trots.

Tekst gaat verder onder foto.

Elmo Lieftink in duel met die andere ijzervreter die voor Go Ahead Eagles uitkwam: Sander Duits. (Foto: Erik Pasman)

De 25-jarige voetballer omschrijft zichzelf als een verbindende speler. “Ik kom het best uit de voeten als verdedigende middenvelder. Voetbal graag van achteruit. Ik ben een echte kilometervreter in het veld. Maak altijd veel meters. Daarnaast kan ik centraal achterin ook opgesteld worden. Ik sta mijn mannetje wel”, zegt de geboren Deventenaar.

En dat Lieftink zijn mannetje staat, werd ook gewaardeerd bij de supporters van zijn oud-werkgever Willem ll. Hij wordt geroemd om zijn instelling. “Dat kan wel kloppen inderdaad. Voor mij was het een verloren seizoen, maar ik heb altijd de juiste instelling gehad. Kop omhoog, nooit verzaken en altijd voor een kans gaan. Ik hoop dat de Eagles-supporters dat gaan waarderen.”

Paul Bosvelt is ervan overtuigd dat laatstgenoemde gaat gebeuren. “Elmo is een speler die op Eredivisie-niveau heeft laten zien zich goed te kunnen handhaven. Wij zien in Elmo dan ook een van de sterkhouders voor onze selectie van aankomend seizoen.”