Eerste Selectie

Luuk Brouwers: ‘Late tegentreffer heel zuur’

Go Ahead Eagles moest vandaag een pijnlijk verlies incasseren tegen directe concurrent NEC. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de extra speeltijd van de tweede helft gemaakt door Ibrahim Cissoko. Door de nederlaag zag de ploeg van Kees van Wonderen dat NEC de achtste plaats op de Eredivisie-ranglijst overnam.

Heel lang had het er alle schijn van dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. Ook Luuk Brouwers zag een typische 0-0 wedstrijd. “Ondanks dat NEC iets meer kansen had, was 0-0 een verdiende uitslag geweest”, vertelt de Eagles-middenvelder. “Ik vond ons ook niet eens zo heel slecht spelen en ik heb een betere wedstrijd gezien als bijvoorbeeld laatst tegen Fortuna Sittard. Het is dan ook extra zuur dat we het in de laatste minuut nog uit handen gaven, maar ook dat is soms voetbal.”

De nederlaag ten spijt kijkt Brouwers met opgeheven hoofd naar de wedstrijd tegen Feyenoord, die aanstaande woensdag in De Adelaarshorst wordt gespeeld. “Ik vind dat we sowieso een knappe prestatie hebben geleverd dit seizoen, dat hoe dan ook is geslaagd doordat we ons hebben gehandhaafd in de Eredivisie. Toch willen we tegen Feyenoord volle bak voor de winst gaan. Het is de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen en voor sommige spelers, waaronder ikzelf, zal het daarom als een speciale wedstrijd voelen.”

Netherlands: Nec Vs Go Ahead Eagles

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de play-offs voor een Europees ticket nog altijd niet volledig uit beeld, zo ziet ook Brouwers. “Het gat ten opzichte van NEC is twee punten en in de laatste twee duels kan er nog van alles gebeuren. Thuis tegen Feyenoord hebben we onze supporters weer achter ons staan en volgende week zondag treffen we in Heerenveen een directe concurrent. Helaas hebben we het niet meer zelf in eigen hand, maar het minste wat we kunnen doen, is alles geven om die laatste twee potjes winnend af te sluiten.”

Terug naar overzicht
Gae Website Popup