Maarten Pouwels

De tweede treffer in het oefenduel tegen Excelsior (2-0 winst) kwam vanavond op naam van spits Maarten Pouwels. De 20-jarige Dalfsenaar rondde een fraaie aanval koelbloedig af. “Vooraf had ik me voorgenomen dat ik per se wilde scoren”, vertelt de twee meter lange aanvaller. “Blij dat het is gelukt.”

Pouwels begon ziek aan de voorbereiding van het seizoen 2019/2020. De afgelopen week was pas de eerste volledige week dat hij voluit mee trainde. “Ik had een hele opgezwollen keel. Misschien de processierups of zo, ik weet het niet precies. Pas met antibiotica herstelde ik. Terwijl dit het seizoen is dat ik me moet laten zien, als ik eerste spits wil worden. Vorig seizoen kwam ik van derdeklasser SV Dalfsen in het betaalde voetbal. Als ik me dit jaar in de basis wil spelen, moet ik eenzelfde stap maken.”

Tekst gaat verder onder foto.


Maarten Pouwels haalt uit en zet tegen Excelsior de 2-0 op het scorebord. (Foto: Erik Pasman)

Vorig seizoen kwam de lange spits tot drie goals in ruim twintig wedstrijden, waarin hij veelal als invaller in het veld kwam. Vorige week speelde Pouwels zijn eerste dertig minuten van de huidige voorbereiding tegen het Sallands Streekteam, waarin hij één keer doel trof. Vanavond kwam hij een uur in actie. “Ik probeerde vanaf het begin erg fel te zijn en de duels te winnen. Het hele team speelde met name in de eerste helft best goed. Met Thomas Verheydt en Antoine Rabillard heb ik gedegen concurrentie, maar ik ga ervoor”, besluit Pouwels.