Na drie weken zonder competitievoetbal mag Jong Go Ahead Eagles morgenavond (maandag) om 18:30 uur weer aan de bak in de Reservecompetitie A. Trainer Kick Maatman blikt terug op de seizoenstart van Jong Go Ahead Eagles, kijkt vooruit naar het duel met Jong Feyenoord in De Adelaarshorst en legt uit wat het idee is achter de Jong-ploeg. “Het is in deze competitie elke week afwachten of we een goed resultaat boeken.”

Sinds vorig seizoen beschikt Go Ahead Eagles niet meer over een aparte beloftenploeg; het team wordt wekelijks aangevuld met spelers uit het eerste elftal. Zo kwamen onder anderen Martijn Berden en Maarten Pouwels dit seizoen al in actie voor Jong Go Ahead Eagles. Kick Maatman: “We werken met een grote selectie bij het eerste, er is geen tweede elftal meer. Daarom is het belangrijk dat de jongens met weinig tot geen speelminuten toch wedstrijdritme krijgen. Dat gebeurt op maandagavond bij Jong Go Ahead Eagles.”

Ondanks de goede start van Jong Go Ahead Eagles (koploper van de Reservecompetitie A met zeven punten uit drie duels) zijn resultaten niet het belangrijkst voor de ploeg van Maatman. “We willen dat jongens zich ontwikkelen op die maandagavonden, en dat spelers die terugkomen van blessures minuten maken.”

Tekst gaat verder onder foto.

Volle bak

Jong Go Ahead Eagles zit dit seizoen niet bepaald in een matige competitie. Maatman: “Dat is zeker niet het geval, we zitten bij sterkere ploegen dan de afgelopen jaren. We treffen alleen maar zware tegenstanders. Neem bijvoorbeeld Jong Feyenoord, de tegenstander van morgenavond, die spelen geregeld met spelers uit het eerste.” Net als tijdens het thuisduel met Jong PEC Zwolle, de met 2-1 gewonnen mini-IJsselderby, verwacht Maatman dat veel Eagles-supporters het duel met Jong Feyenoord willen bezoeken. “Dat denk ik wel ja, ook omdat Feyenoord een topclub is. Bovendien vinden supporters het gewoon leuk om Jong Go Ahead Eagles in actie te zien.”

De vraag is of Jong Go Ahead Eagles tegen Jong Feyenoord de ongeslagen status kan vasthouden. “Het is elke week maar afwachten of we een goed resultaat boeken. Tegen Jong PEC Zwolle hebben we bijvoorbeeld amper gevoetbald, maar konden we door hard werken toch een resultaat behalen. Er zitten geen zwakke tegenstanders in deze competitie. Jong Feyenoord heeft meer kwaliteit dan wij en het is aan ons om daar wat tegenover te stellen. Net zoals we in de eerste drie wedstrijden hebben gedaan.”