Eerste Selectie

Mats Deijl: ‘Verloren door ongelukkig doelpunt’

Go Ahead Eagles kwam vandaag na een moeizame wedstrijd tegen Fortuna Sittard als verliezer uit de strijd (1-0). Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Zian Flemming. Zijn afstandsschot werd ongelukkig van richting veranderd door Bas Kuipers, waardoor Andries Noppert geen kans meer had om de inzet te keren.

“Elke keer als we de bal niet hadden, waren de ruimtes veel te groot”, sprak Mats Deijl zich na de wedstrijd uit over de eerste helft. “En als we dan in balbezit kwamen, lag er te veel ruimte tussen de linies, waardoor zij gemakkelijk de tweede ballen konden oppakken. Aan de bal waren we ook erg slordig, wat ervoor zorgde dat we eigenlijk geen kansen konden creëren. Het oogde ook allemaal wat onrustig en we kregen maar niet de rust terug in het spel die eigenlijk wel nodig was.” In de rust sprak Kees van Wonderen zijn team toe. “Hij vond ook dat we veel te slordig speelden en dat we meer druk moesten creëren op de bal”, vertelt Deijl. “Er lag ook genoeg ruimte om achterin de bal rond te spelen en iets te creëren, maar daar maakten we maar geen gebruik van. We hebben toen toch besloten om vast te houden aan onze tactiek, want Fortuna creëerde ook niet kans op kans. Het probleem lag namelijk meer bij onszelf. Uiteindelijk verliezen we dan de wedstrijd ook nog eens door een ongelukkig doelpunt. Dat maakt het allemaal extra zuur, want in mijn ogen had het ook best een 0-0 wedstrijd kunnen zijn.”

Netherlands: Fortuna Sittard Vs Go Ahead Eagles

Ondanks het mindere resultaat blikt de rechtermiddenvelder met opgeheven hoofd vooruit op de laatste vier competitiewedstrijden. “Ik denk dat iedereen nog hartstikke scherp is en er alles aan gaat doen om het maximale uit de laatste wedstrijden te halen. De ploegen om ons heen hebben gelukkig ook punten laten liggen, dus alles is nog mogelijk. Volgende week zondag spelen we een thuiswedstrijd tegen Vitesse en hopelijk kunnen we onszelf dan weer op een positieve manier laten zien tegenover onze fans.”

Terug naar overzicht