Afgelopen zaterdag is Willem de Laak – een van de trouwste supporters van Go Ahead Eagles – plotseling overleden. Hij is 88 jaar oud geworden. Aangezien een gepast afscheid in het stadion helaas niet mogelijk is, schreven zijn maten van vak 5 – Rémon, Maichel, Frank, Martijn en Rudi – onderstaand eerbetoon voor Willem de Laak.

“Willem had 29 jaar lang een café op het Noorderplein in Deventer. Het leek dan ook of Willem iedereen kende, en iedereen kende hem. Kowet was hem alles; Willem heeft ruim 40 jaar een seizoenkaart gehad en is zelfs nog een tijdje sponsor van de club geweest. Verjaardagen moesten wijken en in weer en wind was hij er. Zijn ritueel was om voorafgaand aan de wedstrijd eerst een praatje te maken in het spelershome, voordat hij vlak voor aanvang van het duel de treden van vak 5 beklom. Meestal was dat als het ‘We’ll be coming’ al door de stadionspeakers galmde.

‘Wat gaan we doen vandaag?’, vroegen we dan, en steevast was zijn antwoord: ‘Winnen!’. Mocht dit een keer niet gebeuren, dan werd er thuis ook geen samenvatting gekeken, maar ging hij uit chagrijn direct naar bed, zo vertelde hij. We hadden Willem een afscheid in het stadion gegund, inclusief één minuut applaus, want dat verdiende hij. Een fantastische man en groot supporter is van ons heen gegaan. Leeftijdverschil was er, maar zo voelde het niet. Willem was en is één van ons en dat zal hij ook blijven. Rust zacht, ouwe reus, we zullen je nooit vergeten.”