Eén punt hield Go Ahead Eagles over aan het duel met Jong Ajax (1-1). Voor de derde keer sinds zijn komst stond Jenthe Mertens in de basisploeg van Jack de Gier. De Belg vond dat Go Ahead Eagles een prima eerste helft speelde tegen Jong Ajax, maar volgens hem waren er na rust nog de nodige verbeterpunten aan te wijzen. 

“We hadden in de rust met 2-0 of 3-0 voor moeten staan”, zegt de Belg. “We krijgen twee hele grote kansen, maar verzuimen om het dan af te maken.” Volgens de in Genk geboren rechtsback is het een kwestie van tijd voordat Go Ahead Eagles die kansen wél afmaakt. “Als groep zijn we pas een aantal weken bij elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat, hoe vaker we samen trainen en spelen, we meer op elkaar ingespeeld raken en die ballen wel in het net schieten. Dat gaat goed komen, daar ben ik honderd procent zeker van. Nu is dat niet gebeurd en kost dat twee punten.”

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Erik Pasman)

Die punten werden in de tweede helft verspeeld. “Op basis daarvan moeten we uiteindelijk tevreden zijn met een punt. Gelukkig hield Hobie Verhulst vlak voor tijd nog die strafschop tegen, waardoor we niet met lege handen staan.” De negentienjarige Mertens ziet dat Go Ahead Eagles steeds meer stappen maakt. “Als je het duel met Jong Ajax vergelijkt met onze wedstrijd tegen Excelsior, mijn eerste duel namens Go Ahead Eagles, dan zie ik dat we stappen zetten. Vorige week beloonden we dat met drie punten in Oss en nu moeten we tevreden zijn met een punt. Maar we mogen niet vergeten dat we ook al drie wedstrijden ongeslagen zijn”, aldus Mertens, die zich op zijn gemak voelt in Deventer en bij Go Ahead Eagles. “Het bevalt allemaal erg goed, we hebben een leuke groep en ik leer mijn teamgenoten steeds beter kennen. Zowel op als buiten het veld.”