Na overwinningen op Helmond Sport (1-2) en FC Twente (2-5) werd Jong FC Utrecht op vrijdagavond ook met 0-3 verslagen door Go Ahead Eagles. Het derde doelpunt in de Domstad kwam op naam van Jenthe Mertens, die alleen maar tevreden kon zijn met de zege. “Hier met 0-3 winnen; een overtuigend resultaat.”

Na twee doelpunten van Maël Corboz bepaalde Mertens in de 85e minuut de eindstand op 0-3. De Belgische rechtsback, die nog geen duel verloor met Go Ahead Eagles, rondde een indrukwekkende solo, op een nogal troosteloos Sportpark Zoudenbalch, zelf af. In Utrecht heerste een totaal andere sfeer dan drie dagen eerder tegen FC Twente. “We hebben de knop zeker moeten omdraaien voor deze wedstrijd”, erkent Mertens. “Daar is iedereen fanatisch in geslaagd. De staf heeft ons écht goed voorbereid op dit duel.”

Tekst gaat verder onder foto.

Mertens staat op het punt om de 0-3 tegen de touwen te schieten. (Foto: Henny Meyerink)

Binnen veertig minuten stond Go Ahead Eagles met 0-2 voor tegen de beloftenploeg uit Utrecht. “Door die doelpunten van Maël gaan we met een lekker gevoel de rust is. Maar je weet ook: we moeten na de rust onze focus houden. Dat is gebeurd. Jong FC Utrecht ging opportunistisch speler, waardoor wij vooral moesten afwachten en gebruik wilden maken van onze snelheid voorin. Dat hebben we goed gedaan”, aldus de twintigjarige Belg. “We hebben nog wat mogelijkheden gehad om te scoren, maar hier met 0-3 winnen is overtuigend.”

Het derde doelpunt én tevens laatste doelpunt van Go Ahead Eagles in 2019 kwam op naam van Mertens zelf. Hij ontwikkelt zich goed bij Go Ahead Eagles. “Iedere week probeer ik stappen te zetten. Ik analyseer al mijn wedstrijden bekijk ze kritisch”, vertelt Mertens, die met Go Ahead Eagles inmiddels al achttien wedstrijden op rij ongeslagen is. “Maar we zijn er nog niet. We moeten na de winterstop stappen blijven zetten en de gelijke spelen vaker omzetten in overwinning”, vertelt Mertens, die nu eerst twee weken gaat genieten van zijn welverdiende vakantie.

(Foto: Henny Meyerink)