Jenthe Mertens maakte vrijdagavond zijn eerste doelpunt in dienst van Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst werd FC Dordrecht met 3-1 verslagen. “Onze eerste helft was niet best. In de tweede helft hebben we ons hersteld.”

Go Ahead Eagles en FC Dordrecht zochten in de rust met een brilstand de kleedkamers op van De Adelaarshorst. “In de eerste helft hadden we het moeilijk. Zij speelden met een laag blok en daar kwamen we niet doorheen. Gelukkig hebben we verdedigend ook geen kans weggeven”, zo analyseerde de twintigjarige Belg. Na rust ging het beter lopen bij de ploeg van Jack de Gier. “In de rust werd gezegd dat ons spel te traag liep en we veel balverlies hadden; dat moest beter in de tweede helft. Als spelersgroep zijn we toen eerlijk tegen elkaar geweest, want voetballend was het in de eerste helft niet goed genoeg.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jenthe Mertens (midden) viert samen met doelpuntenmaker Adrian Edqvist en Jaroslav Navrátil de derde treffer van Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Bonus

Na rust was dat een ander verhaal. “Het gesprek in de rust wierp zijn vruchten af”, vertelt de rechtsback, die zelf de 2-0 maakte. “Het is leuk om te scoren; toch een extra bonus voor een rechtsback. Het belangrijkste is dat ik het team help, of dat nou moet een doelpunt gebeurt of niet.”

Mertens speelde tegen FC Dordrecht zijn elfde duel in het shirt van Go Ahead Eagles. Geen van die wedstrijden ging verloren. “Dat is een leuke statistiek om zo lang mogelijk vast te houden”, lacht hij. De Belg moet wel erkennen dat het nog even billenknijpen werd toen Go Ahead Eagles nog een tegendoelpunt moest incasseren. “Zeg dat wel, maar we konden niets tegen dat doelpunt doen. Gelukkig blijken we dan volwassen genoeg om de overwinning toch nog over de streep te trekken.”

Na de wedstrijd zag Mertens zijn juichvideo in de kleedkamer van Go Ahead Eagles. “Een leuke video om te zien. Het was ook leuk om eraan mee te werken.”

Zie hieronder de juichvideo van Jenthe, die samen met Henny Notting juicht.