CGAEagles

De Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles kan terugkijken op een succesvolle eerste competitiezaterdag: alle elftallen wonnen. De A1 was met 3-4 te sterk voor Lemelerveld, de B1 won met 0-2 van Sparta Enschede en de C1 versloeg Be Quick 1887 met 1-0. Lees hieronder de reacties van de trainers.

CGAEagles
De spelers van Go Ahead Eagles C1 vieren de winnende treffer van Jamiro Steenbergen (foto: Erik Pasman)

A1

A1-trainer Harry Decheiver vond dat zijn team met grotere cijfers had moeten winnen. “Wij waren veel sterker, maar verzuimden gepaste afstand te nemen. We kwamen heel snel met 2-0 voor, maar vlak voor rust maakte Lemelerveld de 1-2. Na onze 1-3 maakten zij een razendsnelle aansluitingstreffer en hetzelfde gebeurde na de 2-4. Het werd daardoor spannend en dat lag aan onszelf. Ik ben wat teleurgesteld, want het verschil in kwaliteit had meer in de uitslag weerspiegeld moeten worden. Hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen? Misschien proberen toch iets rustiger te blijven.”

B1

Kick Maatman, trainer van de B1, vond dat zijn team niet groots had gespeeld. “Er is afgelopen week een aantal jongens geblesseerd afgevallen, dus het was flink puzzelen met de opstelling, zeker achterin. Maar het is erg positief dat we vandaag geen goal hebben weggegeven. Wij waren de bovenliggende partij, waren gevaarlijk uit standaardsituaties en schieten nog een paar keer op de paal. In de tweede helft bleven we rustig voetballen. Ja, ik ben een tevreden trainer. Ook omdat al onze tegenstanders – net als Sparta Enschede vandaag – tot op het bot gemotiveerd zijn om van Eagles te winnen. Wij moeten op voorhand winnen en het is mooi dat dat vandaag gelukt is.”

DeWeerdtKromkamp
Het was bij vlagen nagelbijten voor C1-trainer Jochem de Weerdt en zijn assistent Jan Kromkamp. (Foto: Erik Pasman)

C1

Oefenmeester Jochem de Weerdt beleefde bij de C1 een spannende tweede helft. “Over de eerste helft ben ik tevreden, maar na rust hadden we zomaar puntverlies kunnen oplopen. Het middenveld zakte wat te diep weg en we speelden ongecontroleerd. Be Quick had een aantal gevaarlijke uitvallen, maar onze keeper Wessel Berenschot hield ons in de wedstrijd. De eerste helft heeft ons misschien een hoop energie gekost, maar het verval in de tweede helft mag nooit zo groot zijn.”

Klik hier voor meer foto’s van GA Eagles C1 – Be Quick 1887 C1

Karakteristieken:

Lemelerveld A1 – Go Ahead Eagles A1 3-4 (1-2). Doelpuntenmakers GAE: Sefa Yildirim 2, Jasper Nuininga, Orhan Dzepar.

Sparta Enschede B1 – Go Ahead Eagles B1 0-2 (0-0). Doelpuntenmakers GAE: Giovanni Büttner, Yannick der Vries.

Go Ahead Eagles C1 – Be Quick 1887 C1 1-0 (1-0). Doelpuntenmakers GAE: Jamiro Steenbergen.