Volgende week is het herfstvakantie, maar voordat het zover is, komen de jeugdteams van Go Ahead Eagles nog volop in actie. Vrijdagavond staat voor Onder-13 de mini-IJsselderby tegen PEC Zwolle O13 op het programma. Onder-19 en Onder-17 spelen zaterdag een bekerwedstrijd, terwijl O15 zaterdagmiddag als koploper de voorsprong op de concurrentie hoopt te vergroten.

Go Ahead Eagles O19 – WSV O19

Bekerwedstrijd (zaterdag, 10:30 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-19 begon het huidige seizoen met drie bekerwedstrijden. In de poulefase wist de ploeg van Erik Zandstra de volle buit te pakken tegen de leeftijdsgenoten van csv Apeldoorn (8-1), WHC (1-3) en Sportclub Deventer (1-11). Door die overwinningen plaatste Onder-19 zich voor de knockout-fase van het bekertoernooi en daarin is WSV O19 zaterdagmiddag om 10:30 uur de tegenstander.

De ploeg van Zandstra barst van het vertrouwen, want naast de drie bekeroverwinningen won O19 ook de laatste drie competitieduels die het speelde; Roda ’46 (1-0), Koninklijke HFC (4-2) en RODA ’23 (2-3) moesten de afgelopen weken allemaal het onderspit delven tegen het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder foto.

csv Apeldoorn O17 – Go Ahead Eagles O17

Bekerwedstrijd (zaterdag, 12:30 uur, sportpark Orderbos, Apeldoorn)

31 doelpunten scoorde Go Ahead Eagles Onder-17 in de poulefase van het bekertoernooi. De mannen van Uǧur Yildirim kregen in de gewonnen duels met DOS Kampen (9-0), v.v. Hattem (0-10) en BWO (1-12) weinig tegenstand. Zaterdagmiddag vervolgt O17 het bekeravontuur met een uitwedstrijd bij csv Apeldoorn. De ploeg van Yildirim, die een verleden heeft bij de tegenstander van zaterdag, is dit seizoen nog ongeslagen in zowel het bekertoernooi als de Tweede Divisie A. Op sportpark Orderbos in Apeldoorn hoopt Onder-17 die reeks een goed vervolg te kunnen geven met een overwinning op de leeftijdsgenoten van csv Apeldoorn.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O15 – AFC ’34 O15

Eerste Divisie-laag (zaterdag, 13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-15 is het seizoen voortreffelijk begonnen. De ploeg van trainer Tristan Berghuis won vijf van de zes wedstrijden in de Tweede Divisie A én staat sinds vorig weekend zes punten los van de concurrentie. Vorige week werd in Benthuizen (nabij Alphen aan den Rijn) DSO O15 met 0-1 verslagen door de manschappen van Berghuis. Go Ahead Eagles Onder-15 verspeelde dit seizoen nog geen enkele keer punten in eigen huis en de formatie van Berghuis zal zich tegen AFC ’34 O15 ook alleen tevreden stellen met een driepunter.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O13 – PEC Zwolle O13

Eerste Divisie-hoog (vrijdag, 18:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Een kraker vrijdagavond om 18:00 uur in de Eerste Divisie-hoog, want dan staat in Twello de ontmoeting tussen Go Ahead Eagles O13 en PEC Zwolle O13 op de speelkalender. Het wordt een duel om je vingers bij af te likken, want zowel de talenten van Jip Ellenbroek als de talenten van PEC Zwolle Onder-13 willen deze mini-IJsselderby absoluut niet verliezen. Go Ahead Eagles Onder-13 won vorige week met 1-3 van Alphense Boys O13 en hoopt dat de overwinning in Zuid-Holland een voorbode is voor wat er vrijdagavond gaat gebeuren, namelijk drie punten pakken als de provinciegenoot te gast is op het eigen sportcomplex.