Een gewonnen mini-IJsselderby voor Go Ahead Eagles Onder-16, ruime zeges voor Onder-21 en Onder-14 en een zwaarbevochten punt voor Onder-13. Met tien punten uit vier competitiewedstrijden kan de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding spreken van een prima voetbalweekeinde. Onder-18 en Onder-15 kwamen vandaag niet in actie doordat hun tegenstanders kampten met ziektegevallen.

Go Ahead Eagles O21 – Zeeburgia O21 5-0 (2-0)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Olaf Kok (4), Sam Crowther

Go Ahead Eagles Onder-21 boekte vandaag zijn eerste overwinning van het seizoen in Divisie 3A. Op sportpark Zuiderlaan in Twello werd Zeeburgia O21 met 5-0 verslagen door het team van trainer Jouad Boufarra. Goudhaantje bij het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles was Olaf Kok. De aanvaller trof vier keer doel, waaronder een loepzuivere hattrick in de tweede helft.

“De kernwoorden van vandaag waren geconcentreerd, verzorgd en gevarieerd”, vond Boufarra, die ondanks de ruime zege ook nog genoeg verbeterpunten zag bij zijn team. “De 2-0 ruststand was een magere afspiegeling van de verhoudingen. Dat hebben we volledig aan onszelf te wijten, want we hebben tal van kansen gecreëerd en om zeep geholpen. In de tweede helft zijn we niet in de problemen geweest en liepen we verdiend uit naar 5-0.”

Tekst gaat verder onder foto.

PEC Zwolle O16 – Go Ahead Eagles O16 1-2 (1-0)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (2)

In de eerste helft op achterstand komen in de mini-IJsselderby, om vervolgens in de tweede helft alsnog aan het langste eind te trekken. Het was vandaag het wedstrijdverloop bij Go Ahead Eagles Onder-16, dat bij PEC Zwolle O16 met 1-2 won. Bruno van den Dungen was tweemaal trefzeker voor het team van O16-trainer Uğur Yildirim. De eerste keer trof hij doel met zijn hoofd, de tweede keer uit een vrije trap. Door de zege staat Go Ahead Eagles Onder-16 in Divisie 3A op zeven punten uit drie competitieduels, waardoor het team van Yildirim de koppositie deelt met NEC O16 en FC Dordrecht O16.

Almere City FC O14 – Go Ahead Eagles O14 1-8 (0-3)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Stijn Hegeman (3), Jesse Wijnstok (2), Mathijs Gilsing, Eser Gürbüz, Sam Simons

Go Ahead Eagles Onder-14 bleef vandaag ook in zijn derde competitiewedstrijd in Divisie 3A ongeslagen. Het team van trainer Jip Ellenbroek zag in Flevoland hoe het scorebord tegen Almere City FC O14 pas stokte bij 1-8. Al zag het er in de beginfase nog niet naar uit dat Go Ahead Eagles Onder-14 met een afgetekende zege huiswaarts zou keren. “In de eerste tien minuten lieten we ons aftroeven door het felle Almere”, zag Ellenbroek. “Uit een vrije trap liep Sam Simons de 0-1 binnen, waardoor de wedstrijd gelijk kantelde. Met geweldige loopacties achter de verdediging van Almere werden we continu dreigend en liepen we uit naar een ruststand van 0-3.”

Ook in de tweede helft toonden de manschappen van Ellenbroek zich erg dominant. “Bij balbezit van de tegenstander was er gelijk druk van onze kant. We veroverden de bal met grote regelmaat op hun helft waardoor we kans op kans creëerden. Van de tiende tot de zeventigste minuut heb ik erg genoten van mijn spelers.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles O13 – AFC O13 0-0

Go Ahead Eagles Onder-13 behaalde vandaag het tweede gelijkspel in Divisie 2A. Gescoord werd er niet op sportpark Zuiderlaan, waardoor 0-0 de eindstand was tegen AFC O13. “Op basis van de getoonde strijd en werklust is dit een punt dat voor het hele team erg fijn voelt”, meende O13-trainer Martijn Jongbloed. “Maar zeker in de tweede helft was AFC wel de betere en fysiek sterkere ploeg. De balans in ons team was echter beter ten opzichte van de voorgaande weken, mede doordat wij de onderlinge afstanden kleiner hielden. Voetballend maken wij elke week stappen vooruit, dat was ook vandaag weer te zien. De komende weken verwacht ik dat we deze manier van spelen steeds langer gaan volhouden. Op naar de wedstrijd tegen FC Emmen O13!”

(Foto: Carlo Bruil)