Liefst 28 keer werd er vandaag gescoord door Go Ahead Eagles Onder-15 tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019. Het niveauverschil tussen het team van trainer Tristan Berghuis, dit seizoen uitkomend in de 2e divisie, en eersteklasser Schalkhaar O15-2 was dermate groot dat Go Ahead Eagles Onder-15 het onderlinge bekerduel met 28-0 won.

“Mooie goals, weinig weerstand”, vatte Berghuis het duel samen. “Na tien minuten stond het al 4-0. Daarna was het een pluspunt dat we vrijwel de hele wedstrijd goed bleven samenspelen op zoek naar meer doelpunten. Maar voor de ontwikkeling van spelers is het natuurlijk beter als de weerstand groter is.” Volgende week zaterdag (15 september) treft Go Ahead Eagles in eersteklasser SC Overwetering O15 de tweede bekertegenstander, waarna de nummer één van de poule zich plaatst voor de volgende bekerronde.


Go Ahead Eagles Onder-15 begon in de bekerpoule met een 28-0 zege op Schalkhaar O15-2.

Ook een ander team uit de onderbouw van de Voetbalopleiding, Go Ahead Eagles Onder-13, haalde vandaag flink uit. Op sportpark De Muggert in Wesepe werd Koninklijke UD O13 met 16-0 verslagen in een oefenduel.

Go Ahead Eagles Onder-19 reisde vandaag af naar het hoge noorden, waar FC Groningen O19 de tegenstander was in een oefenwedstrijd. Het team van trainer Jan Kromkamp, dit seizoen uitkomend in de 1e divisie, verloor met 3-1 van de Groningers, die deze voetbaljaargang in de Eredivisie spelen. “Dezelfde uitslag als het bekerduel dat we twee weken geleden bij FC Groningen speelden”, aldus Kromkamp. “En ook nu waren het scoreverloop en spelbeeld vrijwel identiek als twee weken geleden: een 0-1 voorsprong, kansen op 0-2 en 0-3, maar FC Groningen dat uiteindelijk met 3-1 wint. Pluspunt was nu wel dat we in de eindfase van de wedstrijd nog drie opgelegde kansen kregen en eigenlijk recht hadden op een penalty. Al met al was het een goede oefenwedstrijd voor ons.”

Go Ahead Eagles Onder-17 komt morgen (zondag 9 september) in actie. Op sportpark De Muggert in Wesepe neemt het team van trainer Uǧur Yildirim het in een oefenwedstrijd op tegen FC Den Bosch O17 (aftrap 11:30 uur).


Go Ahead Eagles Onder-13 scoorde zestien keer in het oefenduel tegen Koninklijke UD O13.