De jeugdelftallen van Go Ahead Eagles hebben een uitstekende zaterdag achter de rug. De A1 overklaste Frisia met 10-1 en is officieus kampioen, de B1 passeerde met een 3-0 zege op GVAV-Rapiditas de magische grens van honderd doelpunten en de C’tjes wonnen het zespuntenduel van SV Hoofddorp (1-2), wat resulteerde in een feestje in de kleedkamer (foto boven).

 

Harry Decheiver kon niet anders dan tevreden zijn met de monsterscore van zijn team. Ook met het spel dat de A1 liet zien was de trainer zeer content. “We hebben datgene gedaan wat we hadden afgesproken: voetballen met veel beweging en een hoop kansen gecreëerd.” Tegen elke tegenstander, of dit nu een topploeg, een laagvlieger of in het geval van Frisia een middenmoter is, eist Decheiver van zijn spelers het maximale. “Maar dan moet je alsnog maar tien goals zien te maken. Dat hebben de jongens goed gedaan. Ze hebben de hele wedstrijd geconcentreerd gespeeld waardoor het voetbal negentig minuten lang redelijk tot goed was.” De A1 voert de derde divisie D aan met 49 punten uit zeventien wedstrijden. Concurrenten Quick ’20 en CSV Apeldoorn kunnen in punten alleen nog gelijk komen met Go Ahead Eagles.

De B1 heeft tien punten voorsprong op HSC ’21 en morste dit seizoen nog geen punten in de derde divisie D. Dat willen trainer Kick Maatman en zijn mannen graag zo houden tot na de laatste speeldag. Tegen GVAV-Rapiditas speelde het team een goede eerste helft en een mindere tweede helft. Maatman: “We creëerden vijf of zes goede kansen voor rust. Doordat we er maar één benutten, hielden we de tegenstander in leven. Toch waren we in goeden doen en dat was na rust anders. We werden slordig aan de bal en leden snel balverlies.” Twee sterke momenten bleken goud waard. “Uit het niets scoorden we twee keer, na goed lopende aanvallen met vlotte combinaties. Als wij dit seizoen alles winnen leveren we, ondanks het niveauverschil met de andere ploegen, een topprestatie. De magische grens van honderd goals zijn we in elk geval al gepasseerd.”

Go Ahead Eagles C1 liep de polonaise in Hoofddorp, waar het de plaatselijke SV met 1-2 versloeg. Daarmee neemt de ploeg afstand van de degradatieplaatsen in de eerste divisie A. “Belangrijke wedstrijden als deze moet je vooral winnen”, vond trainer Jochem de Weerdt. “Dat hoeft dan niet altijd mooi, hoewel we goed speelden en verdiend hebben gewonnen. We hadden er qua kansen meer uit kunnen halen. Maar na de winterstop zijn we steeds beter gaan voetballen en het is prachtig dat dat punten oplevert.”

 

Karakteristieken:

Go Ahead Eagles A1 – Frisia A1 10-1 (5-0). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (5), Giovanni Büttner, Moussa Nattinama, Domenico Adam, Brandon Hartsuiker, Jairzinho Slijngard.

Go Ahead Eagles B1 – GVAV-Rapiditas B1 3-0 (1-0). Doelpunten GAE: Samuel Wakana (2), Faisal Toryalai.

SV Hoofddorp C1 – Go Ahead Eagles C1 1-2 (1-1). Doelpunten GAE: Kaan Kisa, Quiermo Dumay.