Nieuws Algemeen

Monsterscore Onder-18; winst in mini-IJsselderby voor Onder-16

Een gewonnen mini-IJsselderby, een zege met dubbele cijfers en belangrijke punten voor een goede klassering op de ranglijst. De vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie die vandaag in competitieverband in actie kwamen, kunnen terugkijken op een geslaagde voetbalzaterdag.

Go Ahead Eagles Onder-18 had vandaag weinig te duchten van Alexandria ’66 O18. De Rotterdammers moesten op sportpark Zuiderlaan in Twello maar liefst veertien (!) treffers van het team van Tristan Berghuis incasseren. Bij Bruno van den Dungen (vijf goals), Milan Berenschot (vier) en Ibrahima Kouyate (drie) was de scoringsdrift het grootst, terwijl ook Leon Opdam en Ivan van den Berg één keer doeltreffend waren. Doordat Alexandria ’66 O18 tussendoor ook twee keer het net vond, werd het uiteindelijk 14-2 in Twello. Door de overwinning blijft Onder-18 in Divisie 4B in het spoor van FC Den Bosch O18 en Roda JC O18.

Geen dubbele cijfers voor Go Ahead Eagles Onder-15 in Twello, maar wél een belangrijke zege op nummer drie FC Den Bosch O15. Het team van Jip Ellenbroek won met 1-0 en deed in Divisie 3A goede zaken op de ranglijst. Go Ahead Eagles O15 zette FC Den Bosch O15 (dat twee duels meer heeft gespeeld) op vijf punten achterstand, terwijl het gat met koploper Spartaan ’20 O15 (eveneens twee wedstrijden meer) slechts één punt blijft.

Go Ahead Eagles O18 Alexandria '66 O18 (1)

Go Ahead Eagles Onder-16 slaagde er voor de tweede keer dit seizoen in om de mini-IJsselderby winnend af te sluiten. In Zwolle werd het 1-2 voor het team van Uǧur Yildirim. Cem Eroglu was kort voor rust verantwoordelijk voor de rood-gele openingstreffer. In de tweede helft viel de Zwolse gelijkmaker, waarna Scott Hesselink zich tot matchwinner kroonde door op aangeven van Cem Eroglu de 1-2 binnen te koppen. Door de zege consolideerde Go Ahead Eagles O16 de tweede plaats in Divisie 3A.

In Alphen aan den Rijn trad Go Ahead Eagles Onder-13 aan tegen Alphense Boys O13. Gescoord werd er in Zuid-Holland niet door het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles, waardoor de brilstand tot het einde van de wedstrijd op het scorebord bleef staan: 0-0. Door het gelijkspel klom het team van Martijn Jongbloed op naar een verdienstelijke vijfde plaats in Divisie 2A.

Pec Zwolle O16 Go Ahead Eagles O16 (1)
Terug naar overzicht