Een dag met twee gezichten vandaag voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. Waar Onder-17 en Onder-15 de volle buit wisten te pakken in hun competities, daar moest Onder-19 genoegen nemen met een puntendeling en speelde Onder-13 een duel om snel te vergeten.

Puntendeling voor Onder-19

In de Tweede Divisie A speelde Go Ahead Eagles Onder-19 vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello met 3-3 gelijk tegen FC Lisse O19. Een uitgebreid sfeer- en wedstrijdverslag van dit duel is hier te lezen.

Tekst gaat verder onder foto.

Ambities bij Onder-17

Het is eind oktober en komende nacht gaat de wintertijd in. Al meer dan een kwart van het voetbalseizoen 2019/2020 zit erop en Go Ahead Eagles Onder-17 is nog steeds ongeslagen. Vier bekerduels leverden evenzoveel overwinningen op en in de Tweede Divisie A won de ploeg van Uǧur Yildirim vier van de vijf wedstrijden die het speelde. Ook vandaag pakte Onder-17 weer de volle buit, ditmaal moest Argon O17 uit het Utrechtse Mijdrecht eraan geloven. Het duel in Twello eindigde in een 1-0 overwinning voor Onder-17.

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd, vooral omdat er veel wind stond. De omstandigheden waren zeker niet ideaal”, zo blikte Yildirim terug op de wedstrijd. “We komen op voorsprong uit een corner en dat deden we goed, maar we hebben het vandaag nagelaten om de genadeklap uit te delen. In dat opzicht kunnen we ons nog verbeteren.”

Tekst gaat verder onder foto.

 
Volgens Yildirim ontbrak vandaag de scherpte. “Je zag dat wij beter waren dan Argon, maar we moeten effectiever met onze kansen omgaan. Dat hebben we niet gedaan, waardoor zij de hele wedstrijd bleven geloven dat er wat te halen viel. Gelukkig is dat niet gebeurd, alhoewel dat ook wel onterecht zou zijn geweest.” De huidige reeks van ongeslagen wedstrijden stemt Yildirim wel positief. “Laat daar geen twijfel over bestaan. Dit seizoen hebben we alleen nog maar in een oefenwedstrijd van NEC verloren. Momenteel zitten we gewoon in een bepaalde flow, maar dat kan ook direct omslaan in een vorm van onderschatting. Het is aan mij en de staf om ervoor te zorgen dat onze jongens de tegenstanders niet gaan onderschatten. Dat hebben we vandaag gelukkig niet gedaan.”

De coach van Onder-17 blikt ook alvast vooruit op de komende weken. “We staan nu mooi bovenaan. Volgende week wacht DWS en de week erop spelen we tegen Cambuur. Geen gemakkelijke wedstrijden, maar als je die winnend kan afsluiten, dan moet je voor het kampioenschap gaan. We hebben dit seizoen een mooie lichting waarmee we goed voetballen, dus wie weet wat er allemaal mogelijk is.”

Tekst gaat verder onder foto.

Veel kilometers voor Onder-15

Een lange zit vandaag voor het Go Ahead Eagles Onder-15 van Tristan Berghuis, want Sittard-Geleen ligt zeker niet naast de deur. Des te lekkerder was het voor koploper Onder-15 om drie punten mee te nemen na het uitduel met Fortuna Sittard, dat met 2-4 gewonnen werd door de ploeg van Berghuis. “Het was inderdaad een lange rit. Op de heenweg zijn we zelfs even gestopt om de beentjes te strekken”, vertelt Berghuis. “Gelukkig pakken we de drie punten, dan keer je toch met een beter gevoel weer huiswaarts.”

Makkelijk ging het niet voor Onder-15, dat in eigen huis nog met 6-0 won van de club uit Limburg. “Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Zeker in de eerste helft was het moeizaam. Fortuna zette op een agressieve manier druk, kwam veel in de duels en we hadden ook wind tegen. Daar moest de speelstijl op aangepast worden, onder meer doordat we een ‘station’ moesten overslaan. Gelukkig kwamen we wel met 0-2 voor. Bij het eerste doelpunt zetten we Fortuna goed vast op het moment dat zij mochten ingooien en Mohamed Galif bezorgde ons de voorsprong. Bij ons tweede doelpunt zette Ibrahima Kouyate goed druk; hij onderschepte een terugspeelbal op de keeper en maakte de 2-0.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Na het tweede doelpunt van Onder-15 kreeg de ploeg van Berghuis het nog even lastig. “Fortuna maakte voor rust nog de aansluitingstreffer. Vervolgens kregen we een penalty tegen, maar onze doelman Tim Spijkerman raakte de bal met z’n vingertoppen aan en daardoor scoorden zij niet. We gingen dus met 1-2 de rust in en in de tweede helft speelden we wel een stuk beter. Het lukte ons meer om om de helft van Fortuna te spelen en het veldspel was ook een stuk beter. Na de 1-3 en ook bij de 2-4 heb ik eigenlijk geen moment het gevoel meer gehad dat het nog mis kon gaan”, aldus Berghuis. “Toch was het zeker niet onze beste wedstrijd, maar als je die dan alsnog winnend afsluit, is dat extra lekker.”

Onder-13 beleeft off-day

Een minder resultaat vandaag voor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles, want Onder-13 ging vanochtend met 7-1 onderuit op bezoek bij NAC Breda O13. Na het duel was trainer Jip Ellenbroek niet tevreden over de prestatie van zijn team. “Nee, dat zeker niet. We reisden door wat blessures met slechts veertien spelers af naar Breda. Na drie minuten kwamen we al op achterstand, maar gelukkig bezorgde Stijn Hegeman ons de gelijkmaker”, vertelt Ellenbroek. “Daarna kregen we de kans om op voorsprong te komen, maar dat lukte ons niet. Vervolgens maakte NAC de 2-1, omdat we niet op tijd ingrepen. In de rust stonden we met 3-1 achter en dan mogen zij nooit meer vier doelpunten scoren in de tweede helft.”

Zeven treffers moest Onder-13 dus incasseren in Noord-Brabant. “De doelpunten kregen we véél te makkelijk tegen. Dat kan gewoon niet. We zetten weinig druk op de bal, grepen niet in als het wél moest en dan is het moeilijk om het doel schoon te houden. Het was vanaf de eerste minuut een matige wedstrijd van onze kant. We stonden al met beide benen op de grond, maar na vandaag is dat zeker zo. Het was een totale off-day.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O19 – FC Lisse O19 3-3 (3-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Olaf Kok (3)

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O17 – Argon O17 1-0 (1-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Nick van der Steege

Eerste Divisie-laag:
Fortuna Sittard O15 – Go Ahead Eagles O15 2-4 (1-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mohamed Galif (2), Ibrahima Kouyate, eigen doelpunt Fortuna Sittard

Eerste Divisie-hoog: 
NAC Breda O13 – Go Ahead Eagles O13 7-1 (3-1)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Stijn Hegeman

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.