Onder ijskoude omstandigheden won Go Ahead Eagles vanmiddag van Telstar. Op het kunstgras van Erve Asito in Almelo werd met 1-0 gewonnen, door een vroeg doelpunt van Jacob Mulenga.

Het doelpunt in de 5e minuut van de Zambiaan bleek genoeg te zijn voor de overwinning. De snelle voorsprong was volgens de spits belangrijk voor het team. ‘’Het gaf het elftal zelfvertrouwen voor de rest van de wedstrijd’’, aldus Mulenga. ‘’Ik ken mijn rol als spits en probeer het team zoveel mogelijk te helpen. Als dat dan lukt, wordt het makkelijker voor het hele elftal.’’

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft kwam er meer ruimte op het veld en dat leidde tot een aantal mogelijkheden voor Go Ahead Eagles. ‘’We hadden genoeg kansen om een tweede goal te maken, maar dat lieten we na’’, wist Mulenga. ‘’Het team bleef echter positief en dat is erg belangrijk. Als de bal er niet ingaat, is het zaak om de voorsprong vast te houden en dat is ons gelukt. Het team heeft daar alles aan gedaan, ik ben trots op hoe hard we vandaag hebben gewerkt.’’

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Kort na zijn goal had Mulenga zelf de 2-0 op de schoen, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. ‘’Ik weet niet wat daar gebeurde. Ik had een beetje ruzie met het veld, geloof ik.’’ Dat Mulenga geen fan is van lage temperaturen, steekt hij niet onder stoelen of banken. ‘’Het was erg moeilijk om onder deze omstandigheden te spelen’’, aldus de spits. ‘’Ik houd niet van deze lage temperaturen. Maar de wedstrijd ging gewoon door en dan moet je alles doen wat je kan. Ik ben een professional en zorg ervoor dat ik mijn werk goed doe. Ik ben blij dat dat is gelukt.’’

(Foto: Erik Pasman)