Vanavond gaan Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk in een rechtstreekse confrontatie strijden om een Eredivisie-ticket. Waar de wedstrijd de belangrijkste van het jaar is, is dit bericht dat ook. Hieronder vind je namelijk zeer belangrijke bezoekersinformatie voor de wedstrijd van vanavond. Wij vragen alle bezoekers dan ook deze goed door te lezen.

Vooraf

Illegale kaarten
De Adelaarshorst is stijf uitverkocht; gezien alle verzoeken hadden we het stadion wel twee keer uit kunnen verkopen. Inmiddels worden er illegaal kaarten aangeboden via internet. Aangezien het verboden is om tickets te verkopen voor meer geld dan de oorspronkelijke waarde, zullen kaarten die via deze weg van de hand worden gedaan worden geblokkeerd.

Minuut stilte
Afgelopen week overleed Wim Woudsma op 61-jarige leeftijd. Woudsma speelde ruim 400 wedstrijden voor Go Ahead Eagles. Voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de legendarische libero annex middenvelder.

KOM OP TIJD!
Wil je de sfeeractie van Sfeerteam ADHD niet missen, laat staan de aftrap? Ga dan vooral (ruim) op tijd naar de tourniquets. Een stijf uitverkocht stadion, vervoersperikelen (meer daarover verderop in dit bericht) en een vroeg aanvangstijdstip zijn factoren die op het laatste moment kunnen zorgen voor lange wachtrijen.

Ben je seizoenkaarthouder en heb je voor deze wedstrijd een E-ticket? Op deze link vind je alle informatie over het vouwen en scannen van je ticket. Dit bericht kennen = sneller scannen! Dus snellere doorloop bij de tourniquets.

Matchday!
In samenwerking met ZPRESS brengen we voor deze wedstrijd een speciale Matchday! uit. Lees onder meer een interview met John Stegeman, een artikel over tegenstander RKC Waalwijk en een bijdrage van Niet te Kraken over het allereerste succes in de Play-Offs. De Matchday! is gratis verkrijgbaar bij alle ingangen en horecapunten bij het stadion, maar: op=op!

10.000 bolussen
Belofte maakt schuld. En daarom gaan vandaag 10.000 verse Zeeuwse bolussen de weg op van Middelburg naar Deventer. Bij stadion De Adelaarshorst worden alle supporters van Go Ahead Eagles vóór de Finalewedstrijd van de Play-Offs getrakteerd op de bekendste lekkernij uit Zeeland. Lees hier meer daarover.

Vervoer naar stadion
Kom je met het OV? Aanstaande dinsdag vindt een landelijke OV-staking plaats. Lees hier meer over op de website van de KNVB.

Kom je met de auto? Dan vind je hier de parkeerinformatie.

Kom je met de fiets? Door al langer geplande werkzaamheden aan de omgevallen stadionmuur, is een aanzienlijk deel van de fietsenstalling niet beschikbaar. Wij verzoeken alle supporters de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Zij wijzen je naar een alternatieve fietsenstalling.

In de rust

Onder-15
Afgelopen zaterdag kroonde Go Ahead Eagles Onder-15 zich tot kampioen van de Tweede Divisie. In de rust van Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk lopen zij een welverdiende ereronde door De Adelaarshorst. Geef het team van trainer Tristan Berghuis een daverend applaus!

Na afloop

Over de wedstrijd van vanavond staat één ding vast: het zal ongelofelijk spannend worden. De kansen worden dan ook veelal aangeduid als fifty-fifty. Aangezien het voor alle bezoekers van cruciaal belang is de richtlijnen voor na afloop te weten, lopen we eenmalig vooruit op beide uitkomsten.

Bij winst: pitch invasion?

Bij winst willen we graag mogelijk maken waar iedereen zich op zal verheugen: een pitch invasion. Maar wel één waar niemand – zowel supporters als club – later (ernstige) hinder van ondervindt.

Daarom zal na de wedstrijd door de speakers het duidelijke sein worden gegeven wanneer betreding van het veld is toegestaan. Dit is nadat arbitrage en tegenstander het veld hebben verlaten, en het podium voor de overhandiging van het Gouden Kampioensschild is opgebouwd.

Mocht er voor die tijd sprake zijn van een (massale) veldbetreding, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de supporters en club. Dit mede met het oog op de geldende voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek, waarmee wij het nieuwe seizoen natuurlijk absoluut niet willen beginnen.

Schroom niet mede-supporters, in het belang van ons aller Go Ahead Eagles, in aanloop naar de wedstrijd of in het stadion zelf te attenderen op bovenstaande. Zodat we bij winst met z’n allen één groot voetbalfeest kunnen bouwen in De Adelaarshorst, zonder een enorme kater naderhand. Op financieel- en supportersvlak dan.

De officiële huldiging van spelers en staf zal bij winst plaatsvinden bij het stadion op woensdagavond. Hierop lopen wij verder niet vooruit. Verdere informatie zal hierover pas bij winst op dinsdagavond laat worden bekendgemaakt.

Bij verlies:

De overhandiging van het Gouden Kampioensschild aan RKC Waalwijk zal niet plaatsvinden in het stadion. Bij verlies is veldbetreding vanzelfsprekend onder geen enkel beding toegestaan. De negatieve gevolgen hiervan voor club en supporters zijn dan niet te overzien.

Tot slot

Bedankt voor het lezen van dit bericht! Nog één dag en dan is het eindelijk zover. Net als jij kunnen spelers, staf, medewerkers en bestuur van Go Ahead Eagles niet wachten tot het 18:30 uur is.

Nog één keer volle bak samen strijden voor eer en glorie van stad en club!