Met ingang van het thuisduel tegen Jong Ajax zal de standaard van Harly voor de rest van het seizoen 2017/18 de naam en het logo van Stichting Present dragen. De Stichting Present Deventer verbindt groepen mensen die tijd geven aan en zich inzetten voor andere mensen die ze normaal niet zouden ontmoeten.

“De plek op de standaard was vrijgekomen en als supportersvereniging zochten we naar een goed doel binnen de gemeente Deventer”, zegt Thea Norder, voorzitter van de supportersvereniging van Go Ahead Eagles. “Present Deventer sprak ons aan omdat de stichting draait op vrijwilligers. De supportersvereniging herkent zich in de werkwijze van Present, aangezien we zelf ook alleen maar kunnen draaien dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Wat dat betreft is Deventer echt een vrijwilligersstad waar we trots op zijn.”

Voor Present Deventer is het prettig om verbonden te zijn met diverse lokale partijen. Het dagelijkse werk van de stichting is om verbindingen te leggen tussen mensen die iets voor een ander willen doen en mensen die hulp kunnen gebruiken. Dat kan Present Deventer alleen samen met heel veel partners. Via de standaard van Harly kan Present Deventer de verbinding met Go Ahead Eagles aangaan.

Present Deventer hoopt dat een grotere naamsbekendheid nieuwe mensen enthousiasmeert om zich als vrijwilliger aan te melden bij de stichting. Op die manier kan de stichting voor steeds meer mensen een Presentje zijn en kan samen de stad worden gekleurd. Inmiddels bestaat Present Deventer elf jaar. Afgelopen zomer was de stichting als goed doel verbonden aan het evenement Heel Deventer Hapt, waaraan ook de selectie van Go Ahead Eagles zijn medewerking verleende. De opbrengst van Heel Deventer Hapt wordt door Present Deventer aangewend voor het opknappen van kinderkamers van kinderen die in armoede leven.

Meer informatie over Stichting Present Deventer op www.presentdeventer.nl.