Aanstaande zondag start voor de spelers en staf de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. Met de komst van Frank Nab (foto boven) als fysiotherapeut en het aanblijven van fysiektrainer Jelmer Sevenster en performance analist Jorran van Santen heeft Go Ahead Eagles de staf voor het nieuwe seizoen bijna compleet.

Frank Nab is de opvolger van Nick van der Horst, die de overstap maakte naar de KNVB. Nab komt over van Vitesse, waar hij de afgelopen acht jaar fysiotherapeut was bij jeugd, beloften en hoofdmacht. “Ik kijk terug op een mooie en leerzame tijd in Arnhem, waar ik met veel verschillende teams en dus ook spelers heb mogen werken”, aldus Frank Nab. “De uitdaging bij Go Ahead Eagles is dat ik hier meer op eigen benen ga staan dan bij Vitesse, waar je toch werkt met een wat grotere fysiotherapeutengroep. Ik zie uit naar de samenwerking met de spelers en overige stafleden.”

Tekst gaat verder onder foto.

Fysiektrainer Jelmer Sevenster. (Foto: Erik Pasman)

In die staf onder meer Jorran van Santen en Jelmer Sevenster. Zij ‘debuteerden’ afgelopen seizoen als respectievelijk performance analist en fysiektrainer van Go Ahead Eagles en blijven nu actief bij de club. “Jorran is afgelopen seizoen begonnen als stagiair en heeft zijn waarde bewezen”, legt technisch manager Paul Bosvelt uit. “Vandaar dat we hem nu een contract aanbieden. Jelmer stond al onder contract en heeft verlenging hiervan absoluut verdiend. Het is een win-win-situatie: beiden zijn jonge professionals, die zich bij Go Ahead Eagles kunnen ontwikkelen in hun vakgebied. De club profiteert weer van de kennis en kunde die zij al opgedaan hebben en nu opdoen.”

Go Ahead Eagles hoopt op korte termijn een nieuwe keeperstrainer te kunnen presenteren. Hiermee zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium. Met de komst van de keeperstrainer is de staf voor het seizoen 2019/2020 rond. Deze wordt verder gevormd door Jack de Gier (hoofdtrainer), Marco Heering, Kick Maatman (assistent-trainers), Carla Whittie (materiaalverzorgster), Daniël Brummel (verzorger), Leen den Boer (video-analist) en Alfred Knippenberg (teammanager).


Performance analist Jorran van Santen. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)