Aanstaande zondag reizen bijna 800 supporters van Go Ahead Eagles af naar Enschede, waar de ploeg van trainer Robert Maaskant de competitie hervat tegen FC Twente. In de bevestigingsmail voor de buscombi viel te lezen dat er – mede vanwege de korte afstand – geen eten en drinken mee mag worden genomen in de bus.

Een aantal supporters heeft hierover per mail, telefoon en/of social media vragen gesteld. Daarom volgt hier de uitleg. Vanwege de korte afstand is er geen catering van de supportersvereniging in de bussen. Daarnaast is er vóór en na de busreis genoeg mogelijkheid om te eten en drinken. Zo gaat het supportershome al om 13:00 uur open, ruim voordat de bussen vertrekken. Er is dan eveneens een kebab- en hamburgerkraam aanwezig.

Dat er hélemaal geen eten of drinken mee mag worden genomen in de bus, berust op een miscommunicatie vanuit de supportersvereniging, die de catering in de bussen coördineert. Het meenemen van een blikje fris en/of broodje is toegestaan. Dit geldt niet voor pakken of flessen drinken en/of alcohol.

Buscombi vs vrije kaartverkoop
Een ander onderwerp waar voornamelijk op social media over wordt gesproken is de vraag: waarom is er vrije kaartverkoop in Enschede, terwijl wij wel met een buscombi naar Enschede moeten? Het antwoord: FC Twente-Go Ahead Eagles is ingeschaald als een wedstrijd in de B-categorie. Dit betekent dat de lokale autoriteiten volledige zeggenschap hebben over de wijze van reizen van uitsupporters en de kaartverkoop rond het stadion.

De lokale autoriteiten hebben voor bovengenoemde gekozen. Go Ahead Eagles snapt dat supporters hier vraagtekens bij zetten, en die zijn in de vooroverleggen ook aangegeven. Dit neemt niet weg dat de club, spelers en staf erg verheugd zijn over de steun van bijna 800 rood-gele fans in het uitvak.