Nieuws Algemeen

‘Narrow escapes’ voor O14 en O18 op eerste competitiedag

Een nederlaag voor het jongste en oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles en verder louter gelijke spelen voor de overige jeugdlichtingen. Én de nodige spannende slotfases en narrow escapes, zowel in rood-geel voor- als nadeel. Vandaag is seizoen 2020/2021 ook in competitieverband begonnen voor de zes jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.

Go Ahead Eagles O13 – De Graafschap O13 1-3 (1-2)

Doelpunt Go Ahead Eagles: Levi

Voor Go Ahead Eagles Onder-13 begon de competitie op sportpark Zuiderlaan in Twello met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap O13. De Doetinchemmers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong door twee keer te scoren tussen de 20e en 22e minuut. Op aangeven van Boris tekende Levi kort voor rust met een droge schuiver onder in de hoek voor de aansluitingstreffer: 1-2. In de tweede helft voerde het team van O13-trainer Martijn Jongbloed de druk op de tegenstander op, maar uit een vrije trap besliste De Graafschap O13 de wedstrijd: 1-3.

“Een terechte nederlaag tegen een sterker De Graafschap”, oordeelde Jongbloed. “De eerste 25 minuten kwamen wij er met name in de opbouw – ondanks onze goede intenties – voetballend niet uit. In de tweede helft was er meer variatie met en zonder bal en hielden wij het veld groter, waardoor wij zeker de eerste vijftien minuten de bovenliggende partij waren. Helaas zetten wij dit niet om in een doelpunt en kregen we uit een vrije trap de 1-3 tegen. In het laatste deel van de wedstrijd was het veld erg lang aan beide kanten waardoor het erg rommelig werd. Wel heb ik vandaag mooie ontwikkelpunten gezien, waar we aanstaande maandag in de oefenwedstrijd tegen WSV O13 mee verder gaan.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles O14 – FC Dordrecht O14 1-1 (0-1)

Doelpunt Go Ahead Eagles: Eser Gürbüz

Go Ahead Eagles Onder-14 leek op sportpark Zuiderlaan in Twello lange tijd tegen een ongelukkige competitienederlaag aan te lopen tijdens de openingswedstrijd van seizoen 2020/2021. Onder-14 had tegen FC Dordrecht O14 het betere van het spel, maar raakte in de eerste helft de paal en miste bovendien een strafschop. Balverlies in de voorhoede leidde tot een counter van de Dordtenaren, die een van de spaarzame kansen tot doelpunt promoveerden: 0-1. Het geduld van Onder-15 werd in de laatste minuut beloond toen Eser Gürbüz vanuit de draai hard in de linkeronderhoek schoot en de eindstand op het scorebord bracht: 1-1.

“We begonnen heel sterk aan het duel”, zag assistent-trainer Patrick Kieftenbelt, die vandaag de honneurs waarnam voor de afwezige O14-trainer Jip Ellenbroek. “We wisten dat Dordrecht over een snelle spits en een snelle linksbuiten beschikt. Dan kun je twee dingen doen: achteruit lopen of vooruit druk zetten. We deden dat laatste en dat deden we 25 minuten lang heel goed.”

Kieftenbelt gaf in de rust aan dat zijn spelers in de tweede helft vaker de zijkanten moesten zoeken in plaats van alle ballen door het drukke centrum te verplaatsen. “Dat deden we eerste kwartier na rust goed. Maar doordat de gelijkmaker uitbleef, zag je dat iedereen in het veld toch wat zenuwachtig begon te worden. We bleven echter doorgaan en als team druk zetten. Dordrecht heeft in de tweede helft slechts één kans gehad en dat kwam doordat we achterin ruimte weggaven aangezien we inmiddels met zes aanvallend ingestelde spelers in het veld stonden. Dat Eser ons alsnog aan een punt hielp, was over de hele wedstrijd gezien dik verdiend.”

Spartaan ’20 O15 – Go Ahead Eagles O15 3-3 (1-1)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Rishen Lodriquez (2), Nesher Meulenbroek

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 begon de competitie vandaag in Rotterdam, waar Spartaan ’20 O15 de opponent was. Met een 1-1 tussenstand gingen beide teams aan de theepauze, waarna het team van O15-trainer Tristan Berghuis in de tweede helft de overwinning veilig leek te stellen door doelpunten van Nesher Meulenbroek (1-2) en Rishen Lodriquez (1-3). Léék, want doordat ook de Rotterdammers nadien nog twee keer scoorden, werd het 3-3 en moesten beide ploegen met één punt genoegen nemen.

AFC O16 – Go Ahead Eagles O16 0-0 (0-0)

Met AFC O16 als eerste competitietegenstander begon voor Go Ahead Eagles Onder-16 het nieuwe seizoen in Amsterdam. Het werd een lastige wedstrijd voor de manschappen van O16-trainer Uǧur Yildirim, die zag dat zijn manschappen aanvankelijk moeite hadden om in het juiste ritme te komen. In de eerste helft raakten de Amsterdammers de buitenkant van de paal, terwijl aan de overzijde Bruno van den Dungen in de handen van de keeper kopte na een vrije trap van Jorn Hekkert.

Ook in de tweede helft kreeg Onder-16 een goede mogelijkheid om te scoren. Met een steekbal zette Van den Dungen zijn teamgenoot Ibrahima Kouyate alleen voor de Amsterdamse keeper, die echter knap redde. Lastig werd het voor Onder-16 toen Finn Steinvoort een kwartier na rust vroegtijdig de kleedkamer moest opzoeken na een rode kaart (twee keer geel). Met tien man kwam het team van Yildirim zwaar onder druk te staan en bleef het spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet in Amsterdam: 0-0.

Go Ahead Eagles O18 – FC Den Bosch O18 3-3 (0-1)

Doelpunten Go Ahead Eagles: Jordy Halfwerk (2), Maxwell Rodrigues

Go Ahead Eagles Onder-18 kwam vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello drie keer op achterstand tegen FC Den Bosch O18. Drie keer toonden de mannen van O18-trainer Dennis van Beukering echter veerkracht door langszij te komen: 3-3. “Na een mooie, voortvarende voorbereiding liet de ploeg het vandaag in de eerste helft afweten tegen Den Bosch”, vond Van Beukering. “Ons spel was slordig en het ontbrak aan voldoende inzet. Met een terechte 0-1 achterstand gingen we de rust in.”

Nadat de technische staf van Onder-18 de boel in de rust weer op scherp had gezet, pakten de spelers het in de tweede helft een stuk beter op. “Waar in de eerste helft de duels werden verloren, werden na rust meer duels gewonnen”, constateerde Van Beukering. “Ook was de inzet vele malen beter. Door een schitterende goal van Jordy Halfwerk kwamen we op gelijke hoogte. Om kort daarna weer op een 1-2 achterstand te komen… We toonden echter veerkracht en maakten wederom via Jordy de gelijkmaker.” Laat in blessuretijd werd het door slecht uitverdedigen 2-3 voor FC Den Bosch O18. Van Beukering: “Op dat moment geloofde niemand meer in een punt, behalve de jongens zelf, gelukkig.” Maxwell Rodrigues scoorde met een fraaie goal de 3-3.

FC Den Bosch O21 – Go Ahead Eagles O21 3-1 (1-1)

Doelpunt Go Ahead Eagles: Olaf Kok

Met een bezoek aan FC Den Bosch O21 kwam ook Go Ahead Eagles Onder-21 vandaag voor het eerst dit seizoen officieel in actie. Het team van O21-trainer Jouad Boufarra verloor met 3-1 in de Brabantse provinciehoofdstad. “Al na drie minuten kwamen we op achterstand na de eerste de beste counter van FC Den Bosch”, zag Boufarra. “Desondanks vond ik dat we goed speelden in de eerste helft. Er zat variatie in onze opbouw en onze aanvalspatronen, wat een aantal goede kansen en mogelijkheden opleverde. Vlak voor rust maakten we de gelijkmaker door een benutte strafschop van Olaf Kok.”

In de tweede helft zag Boufarra een ander spelbeeld en moest zijn team twee Bossche tegentreffers incasseren. “We werden ongeduldig en daardoor slordig, waardoor we wederom in de omschakeling werden afgestraft. Gezien ons spel van de eerste helft en inzet tijdens de tweede helft had er vandaag meer voor ons ingezeten, maar daar koop je uiteindelijk niks voor.”